Laura Davies tror på flere titler | Golf.dk
Når Laura Davies får styr på sit korte spil, tror hun på flere sejre på LET.

Foto: Getty Images

Laura Davies tror på flere titler

21/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Laura Davies er 53 år og har vundet 45 gange på Ladies European Tour, flere titler end nogen anden spiller. Man skal dog tilbage til 2010 for at finde englænderens seneste sejr, men lysten til at konkurrere er ikke blevet mindre, og troen på, at der også bliver en sejr nummer 46 er intakt.

For at øge chancerne har Davies set sig nødsaget til at gå bort fra sin livslange praksis med at lægge bolden på et lille stykke tørv. Nu er der kommet en tee under bolden, og det har gjort en forskel.

- I slutningen af sidste år tænkte jeg, at hvis jeg vil konkurrere mod de unge, kan jeg ikke slå 250 yards, jeg bliver nødt til at slå 270. Det er forskellen. Jeg rammer den godt, har masser af selvtillid, men det korte spil halter, puttingen tager livet af mig, sagde Davies til Golf.dk efter sin anden runde ved Estrella Damm Mediterranean Ladies Open.

- Jeg slår bolden længere, men det er en anderledes boldflugt. Jeg kan også slå draw nu, hvilken går imod hvad jeg altid har gjort, men man bliver nødt til at tilpasse sig for at blive bedre, og den måde, jeg prøver at forbedre mig, er ved at slå bolden lidt længere, holde op med at slå den fra jorden. Det var komfortabelt for mig, men jeg vil ikke være i komfortzonen, jeg vil vinde. Jeg er dødtræt af bare at være med, jeg vil vinde en.

Det lange spil har været ganske fint de første 36 huller. To runder i par garanterer legenden arbejde i weekenden, og i skrivende stund er der kun fem slag op til andenpladsen, mens spanske Nuria Iturrios i -8 er stukket lidt af fra feltet. 

- I dag spillede jeg godt, men havde 35 putts. De unge har har 27-28 putts, og så er det svært at følge med. Men jeg tror stadig på, at jeg kan vinde. Fra tee til green synes jeg, at jeg er blandt de bedste, men det korte spil er ikke godt nok. Det er derfor jeg træner og bliver ved med at prøve, sagde Davies.

Inden turneringen var der snak om et rekordlavt cut og en mulighed for at få e 59'er at se, men sådan er det langt fra gået.

- Greens er svære. Jeg kan ikke se, hvor det skulle komme fra. Jeg kom selv sent hertil, men jeg hørte, alle sagde, at banen var ret kort, men den er bestemt ikke nem. Hul 18 er et af de bedre afslutningshuller, vi spiller, det er godt og krævende. Men 59? Ikke en chance. Jeg ville have været glad for 69. Jeg ved ikke, hvor de fik den idé fra, men det er en gang sludder, sagde Davies.

Som tingene står nu, ligger cuttet til at falde i +2. Det giver de to danskere en chance for at spille sig med til weekenden selvom torsdagen blev en stor skuffelse. Både Nicole Broch Larsen og Emily Pedersen er under par tidligt på deres anden runde. 

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer