Lasse Jensen henter topresultat i Marokko | Golf.dk
Lasse Jensen var tre slag fra at komme i omspil i Rabat.

Foto: Getty Images

Lasse Jensen henter topresultat i Marokko

16/04 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Der var engang, hvor et klaret cut på europatouren var et betragte som en succes for Lasse Jensen. De dage er talte, for i en alder af 32 år har Jensen etableret sig på europatouren, og oftere og oftere er han at finde langt fremme på leaderboardet søndag.

Gennembruddet kom sidste sommer med en andenplads i Nordea Masters. I efteråret sikrede han sin plads på europatouren med en 11. plads i den stærkt besatte Alfred Dunhill Links Championship, og tidligt i år satte han en stor del af verdenseliten til vægs med en tredjeplads i Dubai Desert Classic.

Denne uge var et nyt eksempel på, at Jensen er på vej mod sin første sejr. På vej ind til weekenden var Jensen på 11. pladsen, men med runder i 70 og 72 spillede han sig frem til en delt fjerdeplads på Royal Golf Dar Es Salams par 73 bane. 

Jensen var +1 halvvejs gennem finalerunden, men birdies på hul 10, 12 og 13 bragte ham op i kamp om sejren. Da han nåede 17. tee var den samlede score -7 og kun et slag fra Paul Dunne på førstepladsen. Desværre kostede par tre hullet en bogey, og på hul 18 var det kun med hiv og sving, han fik reddet par.

Spillemakkeren Edoardo Molinari fik den afslutning, Jensen havde håbet på. Han lavede birdie på 17 og rullede et langt putt for en sjælden eagle på 18. Dermed kunne Molinari kun vente og se, om scoren i -9 var nok til sejr. 

Italieneren har vundet to gange på europatouren, men ikke siden 2010, hvor han gjorde sig fortjent til et af Colin Montgomeries Ryder Cup wild cards. Siden har skader og dårlig form bremset karrieren, og de seneste to år har han været tvunget tilbage på Q-School for at sikre sin spilleret.

Det har været en svær tid for italieneren, og trods den fænomenale afslutning skulle det heller ikke blive nemt at vinde titel nummer tre. Paul Dunne, manden som med amatørstatus for små to år siden førte The Open efter 54 huller, formåede at komme ind-og-i for birdie på 18 for at fremtvinge omspil.

Der fumlede begge spillere sig frem mod green, og da Dunne ikke formåede at komme ind-og-i for par, var sejren Molinaris. Dermed skal han ikke bekymre sig om Q-School de næste par år, og han er nu kun en europatourtitel efter lillebror Francesco.


Mens Jensen spillede glimrende i weekenden, blev det tunge 36 huller for Lucas Bjerregaard. Lærdag spillede han førerbold, men runder i 74 og 76 sendte ham helt ned til 27. pladsen i -1.

Det var et slag bedre end Jeff Winther på 34. pladsen. Det er et glimrende resultat, når man tager i betragtning, at han ugen igennem har haft problemer i det lange spil på den smalle og krævende bane. 

Link til resultatet.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer