Langasque vinder fransk hjemmesejr | Golf.dk
Romain Langasque vandt karrierens første sejr på challengetouren og rykkede op nær top-15 på pengelisten.

Foto: Getty Images

Langasque vinder fransk hjemmesejr

23/09 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Hopps Open de Provence blev en atypisk turnering for Joachim B. Hansen. Inden ugens turnering havde den danske nummer ét på challengetouren gået hele sæsonen med en 70er som sin værste finalerundescore.

På Golf International de Pont Royal startede verdens nummer 115 stærkt med runder i 65 og 71 slag, men weekenden blev en anderledes affære. Lørdag løb scoren op i 73 slag, og de sidste 18 huller blev tilbagelagt i 76 slag.

Det gav et fald i stillingen fra nummer otte til 28. Det var alligevel nok til at blive bedste dansker. Fire klarede cuttet, med Jeppe Huldahl på 40. pladsen og Martin Ovesen og Mark Haastrup på en delt 48. plads.

Turneringen blev vundet af den tidligere Amateur Champion Romain Langasque. Franskmanden kvalificerede sig til europatouren i 2016, men rookieåret resulterede i en tur tilbage på udviklingstouren. Nu nærmer han sig igen oprykning efter karrierens første professionelle sejr.

Langasque gik dagens næstbedste finalerunde i 67 slag og spillede sig til -15 samlet. Det var tre slag bedre end to gange Joel på andenpladsen, Sjöholm og Girrbach.

Langasque fik birdie på turneringens sidste hul, og derfor havde Girrbach fra Schweiz brug for samme score på 72. hul for at fremtvinge omspil. I stedet lavede han doublebogey, og så gik vinderchecken på 32.000 euro til den 23-årige franskmand. 

Med de penge rykkede han op til 18. pladsen på Road to Ras Al Khaimah, hvor Joachim B. hansen fortsat fører.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer