Landstræner ikke overrasket over kometen Højgaard | Golf.dk
Rasmus Højgaards sæson endte med at blive fænomenal. Nu skal han afprøve evnerne mod de allerskrappeste.

Foto: Brian Rasmussen

Landstræner ikke overrasket over kometen Højgaard

21/11 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Thomas Kiel Larsson var til stede den første halvdel af tourskolen på Lumine Golf Club.

Her havde den danske landstræner første parket til den opvisning, som Rasmus Højgaard og Benjamin Poke gav på de katalanske fairways. Begge præsterede noget unikt i denne uge.

Sjældent har en relativt anonym spiller sparket døren ind så eftertrykkeligt, som Benjamin Poke gjorde. Og aldrig har en så ung dansker som Rasmus Højgaard sikret sig fuld kort på europatouren.

- Thorbjørn er vel den, der kommer tættest på?, siger Thomas Larsson.

Thorbjørn Olesen var næsten 21, da han i december 2010 påbegyndte sin første fulde sæson på europatouren.

Rasmus Højgaard er 18 år og 8 måneder.

- Jeg er egentlig ikke overrasket. Som Rasmus har spillet i år er det ikke overraskende. Han har virket meget i ro på tourskolen. Og han er virkelig rigtig god til at komme igen. Et par af kollegerne dernede var klar til at spille på, at han ville gå en god anden runde. Og det gjorde han. Han har en evne, man næsten kan stille klokken efter, siger Thomas Kiel Larsson med henvisning til, at Højgaard kom tilbage med en 68’er efter at have brugt 73 slag på førstedagen.

Larsson betoner den måde, som Højgaard-tvillingerne er i stand til at hjælpe hinanden frem.

- Rasmus’ sæson endte jo med at blive vanvittig god. Sidste år var det Nicolais sæson, der var vanvittig god. Den måde, de kan skubbe hinanden og drive hinanden frem er ret unik.

Thomas Larsson har i landsholdsregi arbejdet sammen med Rasmus Højgaard i nogle år. 

Til gengæld har Benjamin Poke ikke været på landsholdet. Han valgte at blive professionel på et tidspunkt, hvor hans amatørresultater ikke havde berettiget en landsholdsudtagelse.

- Jeg talte kort med ham dernede nogle gange. Han virkede ekstremt fokuseret på opgaven, og det er en kæmpe drøm for ham at spille europatour. Benjamin slår ikke bolden 300 meter, men han er god til strategisk planlægning, og så slog han sindssygt mange gode wedgeslag dernede, siger Thomas Kiel Larsson.

Larsson roser især Pokes evne til at holde sig til sin gameplan under pres.

Hvor Rasmus Højgaards entré på europatouren måske skal sammenlignes med Thorbjørn Olesens, så kommer Benjamin Poke som 27-årig noget mere ud af det blå. Thomas Kiel Larsson mener, at nærmeste parallel må være Jeff Winther, der arbejdede som greenkeeper, indtil han pludselig spillede sig frem mod europatouren, hvor han nu har optjent fast kategori ved at spille sig ind blandt de 100 bedste på Race to Dubai.

- Benjamin er hele tiden blevet en lille smule bedre. Han har været i stand til hele tiden at lægge på og gå fra ECCO Tour til Challenge Tour, siger Thomas Larsson.

Benjamin Poke spillede Made in Denmark i 2015, hvor han missede cuttet efter at have fulgt en lovende 69’er op med en 82’er. Men ellers har han aldrig spillet en europatour-turnering.

Hans bedste resultat på challengetouren er en 3. plads ved Made in Denmark Challenge, som sikrede ham karrierens største check på 13.000 euro. Han har tidligere vundet to gange på Nordic League.

Både Benjamin Poke og Rasmus Højgaard skal nu udvikle sig yderligere for at holde sig på europatouren og kæmpe sig helt op i toppen af leaderboards.

- Rasmus ville sikkert selv sige, at han skal putte bedre. Og så skal han arbejde på at bevare tålmodigheden, hvis resultaterne ikke kommer, siger Thomas Kiel Larsson.

 

 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer