Landstræner: - Det største jeg har været med til | Golf.dk
De danske golfdrenge har al mulig grund til at være stolte.

Foto: Dansk Golf Union

Landstræner: - Det største jeg har været med til

15/07 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Martin Kold har kun været europamester i ti minutter, da Golf.dk fanger ham på telefonen.

Der er endnu en time til medaljerne rent fysisk bliver hængt om halsen på ham og de seks drenge, der nu kan kalde sig europas bedste.

Men en vis status har han allerede nået at gøre.

- Det er kæmpestort. Det er det største, jeg har været med til, siger Martin Kold.

Han har storket rundt på La Manga i denne uge som rådgiver for spillerne. Han vurderer, at han har gået mellem 30.000 og 33.000 skridt om dagen. Men de sidste skridt om lørdagen blev travet i selskab med Rasmus Neergaard-Petersen, som med større og større tydelighed skulle blive ham, der kunne afgøre EM-finalen.

- Vi gik og snakkede sammen om, at han skulle holde fokus på sin opgave og sin strategi, fortæller Martin Kold.

Og det gjorde Rasmus Neergaard-Petersen på helt fantastisk vis. Blandt andet holede han et indspil på 11. hul og selvom matchen bølgede frem og tilbage holdt han sig i spidsen og var 1 op inden sidste hul.

På par fem-hullet slog både danskeren og hans spanske modstander, Gonzalo Leal, fantastiske drives.

- Rasmus slog et syv-jern op til fire meter for eagle. Spanieren puttede sit eagle-putt kort, og så havde Rasmus to putts for sejren, fortæller Martin Kold.

Det var altså en iskold birdie i spansk sommerhede, der endegyldigt fik trofæet på danske hænder.

- Oliver (Hundebøll Jørgensen, red.) tabte sin match i dag til en givet eagle på 18. hul. Der er blevet spillet på et absurd højt niveau, siger Martin Kold.

Så meget desto mere forståelig er hans glæde og stolthed.

- EM er en af de ting, vi bygger sæsonen op omkring. Jeg vidste godt, at vi havde et hold med store muligheder. Men det er ikke noget, man sådan lige har lyst til at gå og snakke højt om inden, siger Martin Kold.

Hans gruppe var i stand til at holde hovedet koldt i en atmosfære, som Martin Kold beskriver som “højlydt”, hvor “vamos”-råbende fra spanske tilskuere og spaniere genlød ud over anlægget.

Som i semifinalen mod Sverige var det Kristoffer Max, Rasmus Neergaard-Petersen, Rasmus Højgaard, Frederick Sejr og Oliver Hundebøll Jørgensen, der spillede alle matcherne.

Nicolai Højgaard sad over.

- Nicolai var egentlig godt spillende, men efter kvartfinalen havde han så store problemer med vabler, at han bad om at sidde over fredag morgen, fortæller Martin Kold.

Herfra begyndte alle de andre at spille så godt, at landstræneren holdt fast i dem til den bitre - eller i dette tilfælde lykkelige - ende.

- Det er det mest hjerteskærende for mig, at der kun er fem, der kan spille. Min mavefornemmelse i dag var egentlig, at Nicolai skulle spille, men de andre spillede simpelthen så godt. Men Nicolai var en vigtig del af holdet i forhold til at gå caddie og holde gejsten oppe. Hans indsats har været uvurderlig, siger Martin Kold.
 

User Comments:

  • Fantastisk stykke arbejde -

    15/07 - 2017 | René Neumann

    Fantastisk stykke arbejde - stort tillykke til alle, spillere, landstrænerne, klubtrænerne... det er så stort det I har præsteret. Bravo!

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer