Landstræner: Dameholdet står et godt sted | Golf.dk
Thomas Poulsen i en træning med Karen Fredgaard. Billedet er fra sidste års træningslejr i Abu Dhabi. Karen Fredgaard deltager ikke i dette års træningslejr, da hun nu er i fuld gang med sin college-sæson på University of Houston.

Foto: Brian Rasmussen

Landstræner: Dameholdet står et godt sted

08/03 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Når damelandstræner Thomas Poulsen samler sin trup på landsholdets lejr i Abu Dhabi, kan han nøjes med et firemandsbord i klubhuset på Al Ain Equestrian, Shooting & Golf Club.

Sølle tre spillere har han med i skikkelse af Smilla Sønderby, Natacha Høst Husted og Anne Normann. Det er klart den mindste af de fire truppe i lejren, men skindet bedrager.

- Vi har jo også otte spillere i USA, så truppen er på 11 i alt, siger Thomas Poulsen.

Han har yderligere et par spillere på radaren. Søstrene Leth-Nissen fra Hjortespring Golfklub er stadig juniorer, men har et niveau der kan gøre dem aktuelle til EM eller VM for damer senere på året.

- Vi er ”i den bedre ende”, lyder det jysk-beskedent, når Thomas Poulsen skal beskrive, hvor damernes niveau er i forhold til tidligere.

- Vi har aldrig haft flere i verdens top-200, end vi har nu, fortæller han.

I alt har Danmark seks spillere blandt verdens 200 bedste dameamatører. Det høje niveau giver en intens konkurrence om pladserne ved de store, internationale turneringer. 

Spørg bare Anne Normann fra Rungsted Golf Klub. Sidste år var hun stensikker i EM-truppen for pigerne. Nu er hun blevet 18 og skal kæmpe for hver en lille landvinding. Noget, hun er dybt bevidst om, mens hun står med solbriller på og banker det ene drive efter det andet ud over rangen på Al Ain.

- Det er lidt intimiderende, at vi er så mange spillere om så få pladser. Det er jo altid hårdt og nederen ikke at blive udtaget, men hvis man står i den situation, må man bruge det som motivationsfaktor, siger Anne Normann.

Hun går i 3.g på Rungsted Gymnasium, og tager springet til college i Houston til sommer (her spiller landsholdskollegaen Karen Fredgaard i forvejen).

Anne Normann har allerede sikret sig plads til årets første holdtest. Nemlig Nations Cup senere på foråret. De tre pladser til turneringen i Sotogrande blev der spillet om mellem damerne og pigerne på Al Ain i Abu Dhabi.

Her vandt Anne Normann og fik den første plads. De andre to pladser gik til Amalie Leth-Nissen og Cecilie Leth-Nissen.

Dermed sender Danmark tre spillere til Nations Cup, som sidste år alle var juniorer og med til at vinde pige-EM.

At Danmark har nogle unge kvinder med den succesoplevelse i rygsækken er en bonus for damelandsholdet, medgiver Thomas Poulsen. 

Han fortæller, at spillerne i USA ikke er inde i billedet til Nations Cup, men de vil være det til EM og VM i henholdsvis juli og oktober.

Damelandsholdet vandt senest en EM-medalje af bronze i 2018. Sidste år vandt pigerne så EM-guld.

- Vi er et ok sted, europæisk set. Men kvindegolf er domineret er andre både øst og vest for Europa. Vi skal ikke falde i søvn og tro, at vi er gode, bare fordi vi er gode i Europa, lyder den ambitiøse udmelding fra Thomas Poulsen.

De otte damelandsholdsspillere, der lige nu spiller i USA er, er Marie Lund Hansen, Nicole Lørup, Cecilie Finne-Ipsen, Cecilie Brøgger, Karen Fredgaard, Puk Lyng Thomsen, Sofie Kibsgaard og Rikke Svejgaard.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer