Landskampstemning i DIAC 2017 | Golf.dk
Rasmus Højgaard fra Gyttegaard skal forsvare DIAC-mesterskabet fra 2016 mod bl.a. favoritten John Axelsen fra Sorø

Foto: Per Pedersen.

Landskampstemning i DIAC 2017

04/07 - 2017 | Pressemeddelelse

Der bliver landskampstemning på og uden for banen, når Silkeborg Ry Golfklub for 18. år i træk står som arrangør af Skandinaviens største golfturnering for amatører med afviklingen af Danish International Amateur Championship (DIAC) og Danish International Ladies Amateur Championship (DILAC) 5.-8. juli på banen i Resenbro.

I alt 120 spillere får adgang til turneringen fordelt på 96 herrer og 24 damer, mens en lang række står på reservelisten til den internationale turnering med både penge og verdensranglistepoint på spil.

Foruden Danmark er Tyskland, Holland, Sverige, USA, Schweiz og Tjekkiet repræsenteret i turneringen med det tyske hold som langt det største med 17 spillere hos herrerne og tre hos damerne.
Med andre ord er der specielt hos herrerne lagt op til en landskamp mellem Tysklands bedste og det samlede danske landshold, der netop er udtaget til at repræsentere Danmark ved EM i Østrig ugen efter DIAC. 

Landsholdet består af John Axelsen, Sorø, Oskar Ambrosius, Ikast, Peter Launer Bæk, Odense Eventyr, Gustav Frimodt, Odense Eventyr, Morten Toft Hansen, Hillerød og Marcus Helligkilde, Smørum.

Dansk favorit

Favorit til at vinde turneringen er John Axelsen, der er bedst placerede dansker på amatørernes verdensrangliste og med en række store internationale resultater bag sig. Efter ferien begynder han på college i Florida.

Selv om John Axelsen med feltets suverænt laveste handicap (+6,1) også var favorit i 2016, blev han henvist til andenpladsen af den talentfulde Gyttegård-spiller Rasmus Højgaard, der også er med i feltet i år. Blandt favoritterne må også være Ikast-spilleren Oskar Ambrosius, der lavede et sensationelt resultat i netop Silkeborg Ry Golfklub, da han for nylig vandt Jyske Bank Championship på den professionelle Ecco-tour foran bl.a. den tidligere vinder på European Tour, Morten Ørum Madsen.

Silkeborg Ry Golfklub stiller selv med følgende fem deltagere: Rasmus Bofill, Anders Emil Ejlersen, Nicolai Røgen Jensen, Oliver Hundebøll Jørgensen, Michael Kærgaard Nielsen og Nikolaj Pages Simonsen.

Hos damerne skal Malene Krøllbøll fra Hedeland forsvare sidste års mesterskab i konkurrence med landsholdskollegerne Stephanie Amalie Astrup (Horsens), Cecilie Finne-Ipsen (Hjortespring), Marie Lund-Hansen (Sønderjylland) og Sofie Kibsgaard Nielsen (Morsø). Her stiller den lokale klub med søstrene Cecilie og Camilla Bofill. 

Det er nu fjerde gang, at turneringen afvikles efter European Tour-modellen med 72 huller over fire dage. Efter de første 54 huller er der cut ved de 48 bedste eller lige hos mændene, mens cuttet hos kvinderne efter 54 huller ligger ved de 12 bedste eller lige. 
Den totale præmiesum for mændene er 40.000 kr. med 5.500 kr. til vinderen. Hos kvinderne er totalsummen 15.000 kr. med 5.500 kr. til vinderen. Der kan også optjenes point til verdensranglisten.

Europatour-vindere

DIAC/DILAC er kendt for at være en rugekasse for både danske og udenlandske amatører, før de turner pro. Både Morten Ørum Madsen og Lucas Bjerregaard er dobbelte vindere af turneringen, lige som Mark Haastrup og englænderen John Parry har vundet en enkelt gang. 
Blandt de nuværende spillere på Ladies European Tour og LPGA-touren har Nicole Broch Larsen vundet DILAC tre gange og Nanna Koerstz Madsen én gang.

Se hele feltet på www.dilac.dk 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer