Landsholdsspillerne sprudler inden EM | Golf.dk
Rasmus Neergaard-Petersen er bedst placerede dansker på amatørernes verdensrangliste som nummer 49.

Foto: Rasmus Baaner

Landsholdsspillerne sprudler inden EM

03/07 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Danmark er forsvarende verdensmestre for herrer, og måske kan vi også snart kalde os europamestre. Allerede tirsdag indledes første runde af EM på Ljunghusen i Sverige, og i den sidste opgave forud for forsvaret af sidste års bronzemedaljer, er halvdelen af de udtagede spillere del af top-2 ved Danish International Amateur Championship.

Under anden runde på Silkeborg Unico Banen var Rasmus Neergaard-Petersen badst af alle med en 67'er, som sendte ham helt til tops i tabellen. Efter en top-10 placering ved det individuelle EM har Neergaard-Petersen nu bygget sig et forspring på tre slag ned til den nærmeste forfølgere med sin samlede score i -6.

Derefter følger August Thor Høst (70) og den dobbelt forsvarende mester, John Axelsen (71) i -3. Eneste spiller, som har formået at følge de danske herrelandsholdsspilleres tempo i løbet af de første 36 huller, er tyske Falko Hanisch fra Berlin. Han brugte 68 slag onsdag og har ligeledes del i andenpladsen.

Et par af Danmarks damer er også ved at spille sig i topform, inden turen går mod EM i Italien. Puk Lyng Thomsen rykkede helt  til tops i stillingen med en runde onsdag i 71 slag. Samlet nåede hun til -1, hvilket giver to slags forspring ned til landsholdskollegaen Marie Lund-Hansen.

Lund-Hansen var i par efter 12 huller, men en tung afslutning betød en runde i 76 slag. Hun har et slag ned til Fie Kjærgaard Olsen på tredjepladsen. 

Cecilie Finne-Ipsen og Karen Fredgaard, nogle af de øvrige spillere, som skal med damelandsholdet til Italien, holder sig også i top-10. De deler ottendepladsen i +5. Særligt imponernde er det af Finne-Ipsen. Hun brugte 80 slag tirsdag, men under anden runde var hendes 69'er to slag bedre end nogen anden i feltet.

Link til stillingen  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer