Landsholdsspiller turner pro: - Jeg har aldrig følt mig mentalt mere klar | Golf.dk
Line Toft Hansen har været en del af det danske golflandshold siden 2014. Nu er det slut- Hillerød-spilleren skal være professionel.

Foto: Brian Rasmussen

Landsholdsspiller turner pro: - Jeg har aldrig følt mig mentalt mere klar

23/10 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

20-årige Line Toft Hansen er Danmarks nyeste professionelle håb. Faktisk har hun lige akkurat taget springet til proernes rækker, da vi taler med hende.

- Jeg har aldrig følt mig mere mentalt klar til at turne end nu, siger hun.

Man kan ikke se på Line Toft Hansens seniorkarriere uden også at nævne den håndledsskade, som har plaget hende i to år.

- Jeg har virkelig tvivlet. Og det har tæret hårdt på mig, men det har også bare gjort mig endnu stærkere.

Hun blev opereret første gang i 2017. Ikke alene hjalp det ikke, man var heller ikke tættere på at vide, hvad der egentlig var galt med spilleren fra Hillerød.

Line Toft Hansen var så igennem en ny operation i december 2018, hvor kirurgen fjernede tre millimeter af en knogle på ydersiden af hendes håndled, så knoglen ikke længere pressede ind på brusk og ledbånd.

I hele 2019 har hun kun kunnet stille op i ni turneringer tællende til amatørernes verdensrangliste med en 3. plads i German International Amateur som det bedste resultat.

Hun er lige nu nummer 1765 på World Amateur Golf Ranking. En lav rangering, som faktisk også er en faktor i hendes beslutning om at blive professionel nu.

- Jeg er bange for, at hvis jeg tog et år mere som amatør, så ville jeg gå død i det. Og fordi jeg ligger så lavt på verdensranglisten, så kan jeg ikke komme ind i de største internationale turneringer, siger hun.

Derfor er det næste store kryds i kalenderen tourskolen til Ladies European Tour, hvortil Line Toft Hansen håber på at opnå fuld kategori. Men selv hvis hun gør, vil hun nok stadig til næste år spille nogle turneringer på Swedish Golf Tour, hvor pengene er små, men hvor der trods alt er mulighed for at konkurrere professionelt.

- Næste år vil jeg så spille kvalifikation til Symetra Tour og LPGA Tour. USA er den vej, jeg vil på sigt.

I den forbindelse har hun brugt sin veninde og klubkammerat Nicole Broch Larsen som sparringspartner.

- Det har været godt i forhold til det mentale. Hun har fortalt mig, at den største forandring er, hvordan det skifter mentalt. At man kan have et putt på en meter, hvor du får 200.000, hvis du holer den og 50.000, hvis du misser. Hvert slag tæller mere, lyder det fra Line Toft Hansen.

Hun er nu gået i gang med at sikre sig det bedst mulige udgangspunkt for en god start på den professionelle karriere.

Hun har sikret sig en udstyrskontrakt med Mizuno, og taler med potentielle tøj- og pengesponsorer.

Og fysisk har hun det bedre end længe.

- Siden august har jeg ikke mærket meget til skaden, og de sidste måneder har jeg primært brugt på at genopbygge muskelmasse. Ham, der opererede mig, er blandt de bedste i Danmark. Han har fortalt mig, at han har lavet den samme operation på badmintonspillere og springgymnaster, som er mere afhængige af at kunne bevæge deres hænder, end jeg er, og de er kommet fuldt tilbage. fortæller hun.

Line Toft Hansen følger i fodsporene på sin storebror, Morten Toft Hansen, som turnede pro inden 2019-sæsonen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer