Kun danske veteraner i Maybank Championship | Golf.dk

Kun danske veteraner i Maybank Championship

20/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

I grunden er det de Olympiske Leges skyld, at Maybank Championship denne uge må nøjes med ni spillere fra verdens top-100, ingen bedre placeret end Adrian Otaegui på 70. pladsen. OL har klemt sig ind i august og fik fra i år PGA Championship til at flytte permanent til maj. Det fik europatouren til at rykke rundt på BMW PGA Championship, og så rullede lavinen. 

Made in Denmark er en af de turneringer, som har fået ny plads, og vi må vente at se, hvad det kommer til at betyde for feltets styrke. For Maybank Championship foreligger konklusionen, og der er dårligt nyt for arrangørerne i Kuala Lumpur.

Maybank Championship er teknisk set ikke det samme skib, som sejlede ud tilbage i 1999 med Carlsberg som sponser, men dele er skroget er stadig originale. De seneste fire år har turneringen været afholdt i februar – et tidspunkt på året hvor tre millioner euro er blandt de tunge præmiepuljer. Før det lå turneringen ugen efter The Masters, og med et chartret privatfly og penge for at stille op formåede man år efter år at trække nogle af spillets sværvægtere til.

Det er slut nu. Pengene er de samme, men i uge 12 skal der mere til for at lokke stjerner til. Har man spillet med i Players Championship, er der langt til Malaysia, blot for at vende snuden mod Texas og WGC – Match Play i næste uge.

I årevis har feltets styrke ligget omkring 200, hvilket giver 38 point til vinderen. Denne uge svarer deltagernes værdi til 103, eller 24 point - europatourens minumum - til vinderen.

Til trods for at stjernerne er fraværende, er der kun blevet plads til to danskere i feltet. Thomas Bjørn i sin ”Legends” kategori og Søren Kjeldsen via sin 90. plads på sidste års Race to Dubai.

Joachim B. Hansen, vinderen af sidste års challengetour er kun niende reserve og derfor ikke i nærheden af at komme ind. Jeff Winther er mere end 10 pladser længere tilbage på reservelisten.

Derfor er det op til de to sidste aktive medlemmer af europatouren fra den gyldne generation – en generation der måske endelig er ved at blive afløst én gang for alle – at forsvare de danske farver på Saujana Golf & Country Club.

Bjørn har fået starttid klokken 01.30 dansk tid med Jazz Janewattananond og formstærke Gaganjeet Bhullar, som den 48-årige dansker flere gange tidligere har været sat i bold med.

Søren Kjeldsen får selskab af Matthew Southgate og Hyunwoo Ryu klokken 05.40.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer