Kristoffer skruer op på Max | Golf.dk
Kristoffer Max var flyvende på første runde i Portugal

Kristoffer skruer op på Max

14/02 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Med syv danskere til start i et felt på 120 mand er de statistiske chancer for at finde én af dem med fremme fornuftige. Når man ganger talentmaterialet på den danske amatørscene ind i ligningen, virker det ligefrem sandsynligt. Alligevel formåede danskerne at overgå forventningerne på første runde af Portuguese International Amateur Championship.

Efter en runde to slag under par, som rækker til en delt fjerdeplads, fortæller Andreas Hillersborg Sørensen til Golf.dk at der var masser af vind onsdag på Montado Golf Resort nær Lissabon. På en i forvejen smal bane stillede det ekstra krav til præcisionen fra tee.

Danmarksmesteren i slagspil fra 2015 producerede en bogey, en birdie, en eagle og 15 pars i løbet af sine indledende 18 huller, men trods det flotte udlæg blev han overgået af to landsmænd.

Både Kristoffer Max og Sebastian Friedrichsen noterede seks birdies på første runde. 15-årige Friedrichsen skrev under på 69 slag, -3, og det giver en udelt tredjeplads. Max fra det EM-vindende danske drengelandshold kunne nøjes med to bogeys, og hans score i -4 giver en delt førsteplads med Portugals egen Vitor Londot Lopes.

Kun fire slag fra Max på den delte førsteplads finder man tvillingerne Rasmus og Nicolai Højgaard på 22. pladsen i par. Den forsvarende danmarksmester for juniorer, Rasmus Neergaard-Petersen, er delt nummer 60 efter en 75'er.

Trods tre birdies er Christian Dahl sidst blandt danskerne på 91. pladsen i +5.

Link til stillingen 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer