Kongen af Skotland | Golf.dk
Tyrrell Hatton har vundet to gange på europatouren, og begge gange har været i golfens eget hjem på St Andrews Old Course.

Foto: Getty Images

Kongen af Skotland

08/10 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Fredag satte Tommy Fleetwood ny banerekord på Carnoustie med en 63'er. Søndag blev endnu en rekord slået i Alfred Dunhill Links Championship. I århundreder har der været spillet golf på St. Andrews Old Course, men ingen før Ross Fisher har klaret de nu 18 huller i 61 slag.

Den præstation blev begået via tre serier af birdies. På forni lavede han kun par på hul et og seks for at vende i 29 slag, og han fik igen tændt op under kedlerne med birdies på hul 12, 13, 14 og 15. 

To birdies på de sidste tre huller ville have resulteret i europatourens første anerkendte 59'er, men selv det ville ikke have rakt til sejren for 36-årige Fisher, der startede finalerunden på femtepladsen.

Tyrrell Hatton startede året med en række topplaceringer på begge sider af Atlanten, men mellem begyndelsen af april og slutningen af august sluttede han ikke en eneste gang i top-10. Formen blev dog genfundet med en tredjeplads og en ottendeplads i forberedelserne til titelforsvaret i Skotland, og i hele golfens hjem slog han til for andet år i træk.

Hatton gik ind til turneringen som nummer 29 i verden, feltets tredjehøjest rangerede spiller, og han levede fuldt ud op til sin ophøjede status i løbet af de fire runder på Old Course, Carnoustie, Kingsbarns og Old Course igen. Efter en 68'er med to bogeys på første runde gik Hatton de de afgørende 54 huller uden et eneste tabt slag i -7, -7 og -6. 

Det fik hans total til -24 og gav en sejr på tre slag ned til Fisher.

Hatton, som fylder 26 år i næste uge, fik ikke sit navn knyttet til en af banerekorderne, men han blev den første i turneringens 17-årige historie til at vinde to gange i træk. 

Det er Hattons to eneste sejre på europatouren indtil nu, men med førstepræmien på 676.133 euro har englænderen taget et stort skridt på vej mod at kvalificere sig til Thomas Bjørns Ryder Cup-hold.

Danmarks eneste finalist var Lasse Jensen, og ligesom feltets største navn, Rory McIlroy, puttede han ud lang tid inden førerbolden. Begge gik finalerunden i par for at dele 63. pladsen i -4. Mens Jensen fortsætter kampen for at kvalificere sig til DP World Tour Championship, venter der McIlroy en turneringspause på tre måneder helt frem til Abu Dhabi i det nye år.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer