Kong Koepka mærker presset men gør arbejdet færdigt | Golf.dk
Brooks Koepka sejr blev slet ikke så knusende, som de fleste havde forventet. Men han fik sin triumf til sidst.

Foto: Getty Images

Det er kun ni måneder siden Brooks Koepka senest løftede The Wannamaker Trophy. Denne gang kan han få lov at beholde pokalen i et helt kalenderår.

Foto: Getty Images

Kong Koepka mærker presset men gør arbejdet færdigt

20/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Ville Brooks Koepka sikre sig den største sejrmargin nogensinde i PGA Championship? Ville han øge sit forspring på syv slag og blive den enestesiden starten på det 20. århundrede udover Tiger Woods til at vinde en major med to cifre?

Det var spørgsmålene, der blev stillet, inden starten på finalerunden, men tingene udspillede sig helt anderledes på Bethpage Black.

Det skulle være nemt at vinde majors, mente Brooks Koepka, i hvert fald nemmere end andre turneringer, men det kan være, han har fået et mere nuanceret syn på det efter sit succesfulde titelforsvar i PGA Championship.

Hvor noget grænsende til apati har præget Koepka efter sejrene i sine tre første majors, så blev den svulstige overarm spændt og kastet ud i et hårdtslående fist pump, da puttet for par og en sejr på to slag faldt i hul tidligt søndag aften uden for New York.

Forinden havde Koepa kæmpet en hård kamp med svinget og mod sin fitnesskammerat, Dustin Johnson. 

Koepka startede dagen 12 under par, syv slag fri af de nærmeste forfølgere, og selvom spillet ikke var overvældende tidligt på runden, fik han udlignet en bogey på første hul for at gå forni i par. 

På 10. hul slog den 29-årige amerikaner en pitching wedge ind til en sikker birdie, og så var forspringet igen en størrelse, hvor McIlroys rekordsejr på otte slag var i spil.

Alt blev vendt på hovedet i løbet af den næste time. Koepka spredte bolden med driveren på hul 11 og fortsatte de samme foruroligende takter med sine teeslag på de næste huller. Det førte til tre bogeys i træk, og den fjerde fulgte, da han slog over green på par tre hullet 14.

Kort efter bragte Johnson sig tre under for dagen på 15. hul, og så var forskellen mellem de to venner kun et enkelt slag.

Verdens nummer ét havde gjort den største del af arbejdet, men i afgørelsens time var det Johnson, som blinkede. På 16. hul missede han green langt og i venstre. På 17. kort i højre. Begge førte til bogey.

Koepka lavede selv bogey på 17. hul efter et brændt putt på halvanden meter, så hans forspring på 18. tee var på to slag.

Et skævt drive gjorde det umuligt at ramme green i to, men doublebogey kom aldrig i spil. I stedet slog han bolden frem i fairway og sendte en wedge ind til halvanden meter. 

Følelsesudbruddet fulgte efter en runde i 74 slag for en samlet score i -8, to bedre end Johnson.

- Jeg er glad for, at vi ikke skal spille flere huller. Det var en stressende runde. 

- Det er utroligt. Jeg ved ikke engang, om jeg har drømt om det her, det er så fedt. Jeg er stadig i chok. Det er fantastisk, sagde Koepka, da han fik overrakt The Wannamaker Trophy.

Resten af golfverdenen må også være i chok. Det er mindre end to år siden, Koepka vandt sin første major i US Open. Han forsvarede titlen i 2018, og kort efter vandt han PGA Championship. Årets sidste major er fra i år den anden i rækken, men vinderen er den samme.

Koepka er den kun femte spiller i historien til at forsvare PGA Championship. Han er den første spiller nogensinde til at vinde to af de fire majors to gange i træk. Den fjerde majortitel bringer ham op på siden af Ernie Els og Rory McIlroy. Blandt de aktive spillere har kun Tiger Woods og Phil Mickelson flere.

Med sejren rykker Koepka også op på verdensranglistens førsteplads, og hvem kan bestride, at han er den retmæssige ejer? Kongen af golfverdenen.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,555,245
 • Unique Visitor:154,525
 • Registered Users:162,760
 • Unregistered Users:31,194
 • Blocked Users:12,426
 • Published Nodes:15,975
 • Unpublished Nodes:304
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.239.33.139
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:10,889
  • This week:67,302
  • This month:335,513
  • This year:2,555,731

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk