Kommunen lukker døren i for Skjoldenæsholm | Golf.dk
Det er endnu uvist hvornår man igen kan komme til at spille golf i Skjoldenæsholm. Men den nye ejer er i fuld gang med at sondere terrænet på alle fronter.

Kommunen lukker døren i for Skjoldenæsholm

29/08 - 2019 | Henrik Søe

At dømme ud fra de seneste meldinger fra Ringsted Kommune tyder mere og mere på, at Skjoldenæsholm Golfklub selv skal overtage driften af anlægget, hvis der skal skabes en fremtid for klubbens medlemmer efter nytår. 

Håbet om at genoplive de kuldsejlede byggeplaner, som kommunen gav golfcentrets ejere afslag på i foråret, fik ikke ligefrem ny næring, da Plan- og Boligudvalget drøftede sagen tidligere på ugen. Der blev ikke rokket ved det afslag, som denne sommer fik ejerkredsen til at trække stikket for den fortsatte drift fra nytår. 

- Administrationen vurderer, at der ikke kan gives tilladelse til opførelse af 36 helårsboliger på arealet ved Skjoldenæsholm Golfcenter, med henvisning til den gældende lokalplan og de tinglyste servitutter, samt planlovens regler for, hvor der kan ske byudvikling og landzoneadministration, lyder det i referatet fra mødet. 

Golfcentrets ejere fik i først omgang tilsagn til at arbejde videre med planerne om at opføre helårsboliger og fritidshuse i tilknytning til golfbanen, men modtog siden et pludseligt og uventet afslag. Og borgmesteren erkender nu, at sagsbehandlingen ikke har været af den kønneste slags. 

- At projektet ikke kan gennemføres inden for rammerne af planloven, opdager vi for sent, og det er ærgerligt, at det har skabt de forventninger hos Skjoldenæsholm Golfcenter. Kommunen har været for imødekommende i den her sag, siger Borgmester Henrik Hvidesten til sn.dk.

Formanden for Skjoldenæsholm Golfklub, Rune Nørgård, mangler dog stadig en forklaring på, hvorfor kommunen ikke vil udfordre planloven. 

- Vi er skuffede og noget forundrede over, at kommunen ikke vil prøve at udfordre den her lovgivning. Planloven er ikke ny, men de tilføjelser, der er lavet, er netop lavet for at give kommunerne nogle mere fleksible muligheder for at udvikle landdistrikterne. Der ligger ikke nogle nogle sager, der har dannet præcedens, så hvis jeg var kommune og interesseret i at fastholde et stort og attraktivt golfcenter, ville jeg da udfordre lovgivningen. Hvis man står overfor en stor og uventet investering, kan man faktisk bede erhvervsministeren om dispensation, så det kan undre, at kommunen tilsyneladende ikke vil gøre ret meget mere i den her sag. Vi synes stadig, vi mangler en ordentlig forklaring, siger Rune Nørgård til Golf.dk. 

Kommunen åbner dog op for, at der stadig kan opføres feriehytter med sengepladser til overnattende turister, men den halve løsning er ikke interessant med mindre, der også kan gives tilladelse til helårshusene. 

-  Hvis helårshusene ikke kan opføres, falder det finansielle grundlag for feriehytterne bort, så det er en samlet pakke, siger Rune Nørgård. 

Siden centrets ejere besluttede sig for at opgive den videre drift, har bestyrelsen i Skjoldenæsholm Golfklub arbejdet i to spor. At skabe forudsætningerne for at overtage driften selv - og samtidig lægge pres på kommunen i forhold til byggesagen. Og selv om den ene dør nu ser ud til at være smækket i, arbejder man fortsat videre med begge scenarier. 

- Vi prøver stadig at mase på i forhold til kommunen. Vi ved ikke rigtig, hvor modviljen kommer fra, men det kan være, at risikoen ikke er gået op for dem endnu. Her er der basis for at fastholde en idrætsaktivitet, som rigtig mange mennesker dyrker. Vi får 20.000 kroner i tilskud fra kommunen om året, så det er en meget billig omgang. Samtidig handler det også om konsekvenser i forhold til arbejdspladser og et gods, som er attraktivt for kommunen i forhold til turisme. Vi har 7.000-8.000 gæster om året, og vores vurdering er, at det her projekt ville fordoble det antal og samtidig skabe flere arbejdspladser. Så det undrer os, siger Rune Nørgård. 

Læs mere om sagen i Skjoldenæsholm: 

Skjoldenæsholm går uvis fremtid i møde
Stor opbakning til redningsplan i sjællandsk klub 


 

 

 

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,135,033
 • Unique Visitor:142,100
 • Registered Users:161,916
 • Unregistered Users:31,183
 • Blocked Users:12,412
 • Published Nodes:15,877
 • Unpublished Nodes:295
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:18.215.185.97
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:7,237
  • This week:92,911
  • This month:319,581
  • This year:2,135,448

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk