Kold putter koster Bjerregaard sejren | Golf.dk
Lucas Bjerregaard lavede bogey på første og sidste hul søndag, men årsagen til at han sluttede to slag fra omspillet var en bunke spildte birdiechancer imellem dem.

Foto: Getty Images

Kold putter koster Bjerregaard sejren

13/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Scenariet udspillede sig gentagne gange søndagen igennem på billedskønne Verdura Golf: Lucas Bjerregaard pumpede et af sine majestætiske drives langt ud i fairway og sendte bolden ind til en god chance for birdie. Puttet trillede mod hullet blot for at misse med mindst mulig margin.

Bolden bestemmer ikke, men en gang imellem kan spillet drive en til at tro, den lille hvide har egen fri vilje. Sådan har Bjerregaard meget muligt tænkt, da puttet fra to meters penge på hul 17 igen undgik. Det kostede chancen for at gå ned ad hul 18 på en delt førsteplads. 

Bjerregaard havde lavet fire birdies og var tre under par for runden, -15 samlet, da han gik på 18. tee. Med kun førerbolden bag sig havde han stadig med en birdie mulighed for at nå med i omspil, men for en gangs skyld glippede det lange spil. Drivet blev sendt ud til højre og kom aldrig hjem igen. Det kostede et drop fra hazarden, en bogey og et fald til femtepladsen.

I stedet blev det Joakim Lagergren og Mike Lorenzo-Vera, som kom til at kæmpe om sejren. Svenskeren og franskmanden har hver en sejr på challengetouren, men ingen af dem havde prøvet at løfte et trofæ blandt Europas bedste. 

72 huller skulle vise sig ikke at være nok til at finde en afgørelse, da de begge sluttede 16 under par, to slag foran Bjerregaard. Det blev Lagergren, som trak det længste strå, da han på første ekstratur ned ad hul 18 ramte fairway, slog bolden tæt på og fandt hullet for birdie. Sejren kom i den 26-åriges turnering nummer 131 på europatouren.

Jævnaldrende Bjerregaard har haft en svær tid siden sejren i Portugal Masters for 33 uger siden. Af de 15 turneringer, han har spillet siden, har han misset syv cuts. Formkurven blev dog vendt med en sjetteplads i Kina for to uger siden, og han har grund til at være skuffet med ugens femteplads på trods af, det er sæsonens bedste resultat. Kan han fortsætte sin masterclass i ball striking, venter der større resultater lige om hjørnet.  

Jeff Winther havde en god finaledag på Sicilien. Med en eagle på hul 12 kom han rundt i 66 slag, hvilket løftede ham frem til 14. pladsen. Winther gik ind til weekenden på cutgrænsen, men i løbet af de afgørende 36 huller var han hele 11 under par.

Resultatet tangerer Winthers bedste placering for sæsonen, og det var hans femte top-25-placering ud af ni mulige. På trods af det vil han stadig være udenfor top-100 på Race to Dubai, når ranglisten opdateres med ugens pengepræmier.

Den tredje finaledansker, Thomas Bjørn, rundede ugen af med en runde i par og sluttede som nummer 41.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer