Koepka satser på mange flere majors | Golf.dk
Brooks Koepka er nummer tre på ugens verdensrangliste. Fortsætter han sin imponerende majorform, kan han snart være helt fremme på førstepladsen.

Foto: Getty Images

Koepka satser på mange flere majors

15/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der skete noget under The Masters. Det, en hel generation af unge spillere kun havde hørt om fra veteraner som Ernie Els og Thomas Bjørn, fik de selv at føle. Kæmpen Tiger Woods rejste sig, og som den yngre udgave af sig selv formåede han med sin blotte tilstedeværelse at få konkurrenterne til at falde som fluer.

Sådan virkede det i hvert fald, og selvom der selvfølgelig var andre faktorer på spil, så er det umuligt at fornægte betydningen af den røde polo, det ekstatiske publikumshav og manden med 14 majors på vej mod nummer 15.

Denne uge vender Tiger Woods tilbage til Bethpage Black, hvor han vandt US Open i 2002. Han har ikke spillet turneringsgolf siden sejren på Augusta National, men holder ryggen – helbredet generelt – ville det overraske, hvis han ikke spiller en rolle i afgørelsen af den 101. udgave af PGA Championship.

Kan konkurrenterne stå for det pres, hvis Tigeren viser sine tænder igen? Hvis kraftfeltet Woods igen bringer golfverdenen ud af balance? Der skal nogle brede skuldre til at løfte den opgave, og det har Brooks Koepka.

Den forsvarende mester har kun fem sejre i karrieren på PGA Touren, men tre af dem er majors. Siden US Open 2015 er en 21. plads Koepkas næstdårligste placering i en af de fire store. Han har ni top-10 placeringer i karrieren og tre sejre plus en andenplads ud af sine seneste syv majors. Han er lavet til den store scene, og en genopstanden Tiger Woods kan ikke få den 29-årige til at tvivle på egne evner.

- Hvad kan man få ud af at frygte nogen? Det er ikke en slåskamp. Altså, medmindre jeg stod uforberedt på en knytnæve. Han kommer ikke til at slå mine tænder ud. Han kommer ikke til at gøre mig fortræd. Så hvad er der at være bange for?, sagde Koepka på sit pressemøde.

Om der er knytnæver på vej eller andet at frygte, finder Koepka måske allerede ud af torsdag morgen, hvor han tager hul på sit titelforsvar sammen med Woods og Francesco Molinari.

- Jeg ser det ikke som en rivalisering, selvom det er sjovt at spille mod ham – den bedste nogensinde. I vil tale om en rivalisering, og det synes jeg er ret fedt at høre. Det tænder mig. Men jeg ser bare frem til at spille med ham denne uge. Det bliver interessant.  

Der er ingen tvivl om, at Koepka er fuld af selvtillid, og han ser det ikke som noget tilfælde, at det er i majors, han leverer de bedste resultater.

- Der er 156 spillere i feltet, så jeg går ud fra, at mindst 80 af dem kommer jeg simpelthen bare til at slå. Af de resterende kan jeg regne med, at halvdelen ikke spiller godt, og så er man nede omkring 35. Og af de 35 vil nogle bukke under for presset. Det lader kun nogle få tilbage, og så skal man bare slå dem.

- En af de ting, jeg har lært i løbet af de seneste par år, er, at man ikke behøver gå ud og vinde. Man behøver ikke prøve at vinde. Bare hæng i. Hvis man bliver hængende, so sker der gode ting.

Selv med Tiger tilbage nær fordums styrke, selv med Dustin Johnson, Rory McIlroy, Justin Rose og en konstant tilgang af nye talenter, så har Koepka en tro på, han kan blive ved i samme tempo og blive en af de største nogensinde. Kun tre spillere har vundet mere end 10 majors, men Koepka har planer om at slutte sig til Jack Nickaus, Tiger og Walter Hagen.

- Jeg har et nummer i hovedet. Jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne nå to cifre. Man gør, som man skal, spiller godt, rammer topformen på de rigtige tidspunkter. Som jeg sagde, er majors nogle gange de nemmeste at vinde. Halvdelen spiller sig selv ud af det, og mentalt ved jeg, at jeg kan slå de fleste, og derfra er der bare at se, hvem af de resterende, der kan spille godt og vinde. Jeg ser ingen grund til, at jeg ikke kan nå to cifre.

Han kan tage et skridt på vejen denne uge på Bethpage Black. Koepka slår ud 14.24 torsdag.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,624,834
 • Unique Visitor:125,428
 • Registered Users:160,740
 • Unregistered Users:31,216
 • Blocked Users:12,393
 • Published Nodes:15,520
 • Unpublished Nodes:312
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.238.190.82
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,727
  • This week:96,528
  • This month:384,204
  • This year:1,625,156

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk