Koepka mere begejstret end nogensinde | Golf.dk

Koepka mere begejstret end nogensinde

20/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

For en uge siden snakkede Brooks Koepka om at nå til 10 majorsejre. Søndag aften tog han så nummer fire i rækken. Det er en utrolig bedrift, der placerer ham på en delt tredjeplads blandt golfens aktive spillere, kun overgået af Tiger Woods og Phil Mickelson. Inden han endnu har haft tid til at reflektere over bedriften, forsøgte han alligevel at sætte ord på følelserne under pressemødet efter sejren på Bethpage Black.

- Det er gået virkelig stærkt, det ved jeg. De seneste to år har været enormt sjove. Det er utroligt. Jeg tror ikke, jeg troede, jeg ville gøre det så hurtigt. Det troede ingen nok, og at stå her i dag med fire majors, det er forbløffende.

Efter 54 huller førte Koepka med syv slag, og der var lagt op til en æresrunde for at vinde PGA Championship for andet år i træk, men på de afgørende ni huller smuldrede forspringet med fire bogeys i træk, og pludselig var en velspillende Dustin Johnson kun et enkelt slag efter. At det blev hårdt arbejde at få fingre i The Wannamaker Trophy, gjorde glæden endnu større, da det i sidste ende lykkedes.

- I dag er uden tvivl den mest tilfredsstillende af alle sammen på grund af, hvor stressende det var; hvor stressende DJ gjorde det. Jeg ved med sikkerhed, at det er det mest begejstrede, jeg nogensinde har været i mit liv, der på 18.

Under de tre første runder var der noget maskinelt over Koepka. Han førte an i en lang række af de betydningsfulde statistikker, og det reflekterede scoren. Men under minikrisen hvor tre skæve drives resulterede i tre bogeys, inden han slog alt for langt på 14. hul og tabte det fjerde slag i løbet af ligeså mange huller, blev den stoiske muskelmand rystet.

- Jeg var ikke nervøs, jeg var bare i chok, tror jeg. Jeg var i chok over det, der skete. På 14. havde vi 150 yards til hullet, og Harold (Varner III red.) slog et 8-jern, som vinden åd. Og under mit slag døde vinden bare. Jeg slog et godt slag. Jeg følte bare, jeg blev fanget på et bogeytog. 

Med Tiger Woods fraværende i weekenden og optræk til en procession på vej mod titlen var der ikke meget spænding til de højlydte New Yorkere, som havde taget turen ud til Long Island, men da Koepka lavede den fjerde bogey i træk, og forspringet skrumpede, lugtede tilskuerne blod. ”DJ, DJ, DJ”, skrålede de, og det gik ikke ubemærket hen. 

- Jeg synes, jeg på en måde fortjente det. Man ryster fire ud af ærmet i træk, og så ser det ud til, at man vil tabe. Jeg har været til sportsbegivenheder i New York. Jeg ved, hvordan det er.

Som Koepka har skrabet major efter major til sig, har han følt sig overset. Pressen har været opslugt af Rory McIlroy, Jordan Spieth, Dustin Johnson og Tiger Woods. Golffans har haft svært ved at komme tæt på den nye verdensetter, som sjældent viser følelser og flere gange har givet udtryk for, at han finder golf kedeligt. Det har Koepka brugt som motivation til at løfte sit spil til nye højder, og det samme gjorde han, da folkestemningen gik ham imod.

- Jeg tror faktisk, det hjalp. Det var perfekt timing, for jeg tænkte bare, ok, jeg har alle imod mig. Kom så. Jeg hørte bestemt råbene.

På Bethpage viste han menneskelighed, både da der for en stund var modgang, og da triumfen blev sikret. Måske er det det, der skal til for at blive en publikumsfavorit. Få kan matche hans lange spil – kort som langt – endnu færre kan måle sig med hans mentale styrke. Efter fire majorsejre i løbet af to år er han blevet en af spillets giganter, og der er ingen grund til at tro, han er færdig. 

- Fænomenalt. Det synes jeg er et godt ord. Det har været et fandens godt stræk. Det har været sjovt. Jeg prøver på at holde det kørende. Det er super dejligt, og nu gælder det bare om at ride videre på bølgen frem mod Pebble. Altså, fire ud af otte, jeg kan godt lide, hvordan det lyder.

US Open er kun tre en halv uge væk. Forvent at Koepka møder op sulten efter mere succes, når han skal forsøge at vinde turneringen for tredje år i træk.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,240,330
 • Unique Visitor:145,645
 • Registered Users:162,246
 • Unregistered Users:31,160
 • Blocked Users:12,415
 • Published Nodes:15,828
 • Unpublished Nodes:301
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.238.70.175
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:1,502
  • This week:70,846
  • This month:288,518
  • This year:2,240,763

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk