Koepka går efter tre på stribe – og hvad du ellers skal holde øje med i US Open | Golf.dk
Tiger Woods vandt US Open på Pebble Beach i år 2000. 19 år senere er banen igen vært, og Woods er stadig blandt favoritterne.

Foto: Getty Images

Koepka går efter tre på stribe – og hvad du ellers skal holde øje med i US Open

11/06 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Brooks Koepka
For et år siden sluttede Brooks Koepka sig til Curtis Strange, Ben Hogan, Ralph Guldahl, Bobby Jones og John McDermott som vinder af US Open to år i træk. Nu går han efter at matche skotten Willie Andersons tre på stribe fra 1903 til 1905.

Koepka er golfens nye supermand, nummer ét i verden og vinder af fire af de seneste ni majors (han har kun deltaget i de otte). I løbet af de tre seneste majors har kun en eneste spiller slået Koepka. Der er ingen grund til at tro, den 29-årige amerikaner vil være langt fra toppen, når søndagen nærmer sig.

Tiger Woods
Den mand, der slog Koepka, var Tiger Woods. Den levende legende endte mere end et årtis majortørke i The Masters. Med sejren på Augusta National nåede Woods til 15 majors, og han fortsætter jagten på Jack Nicklaus (18) på den bane, hvor han for 19 år siden begik den største magtdemonstration spillet nogensinde har set. 

I 2000 overhalede Woods feltet med flere omgange. Han sluttede 12 under par og 15 slag foran Ernie Els og Miguel Angel Jiménez på andenpladsen. Det kommer ikke til at ske igen, men efter sin genopstandelse er der en realistist chance for, at Tigeren kan spille med om sejren.

Rory McIlroy
Den 30-årige nordirer har spillet sublim golf i 2019. Topresultater på stribe blev efterfulgt af en sejr i Players Championship. Han har ikke formået at tage formen med til majors, men efter søndagens magtdemonstration i Canada kommer McIlroy til Pebble Beach med selvtilliden helt i top. Der er gået fem år siden McIlroys seneste majorsejr. Det er for lang tid for en mand med et så stort talent. Måske er ventetiden ovre.

Dustin Johnson
Johnson har 20 sejre på PGA Touren, men det er kun blevet til én major. Det er et ringe afkast, specielt set i lyset af, at han har været med fremme et utal af gange. En af de bedste chancer, Johnson fik formøblet, var netop på Pebble Beach i 2010. Han førte med tre slag inden finalerunden men smed hele forspringet væk tidligt på runden. Johnson haltede hjem i 82 slag og sluttede på en delt ottendeplads. Revanche?

Phil Mickelson
Mickelson er ikke i den bedste form på vej ind til ugens major, men han vandt AT&T Pebble Beach Pro-Am tidligere i år. Banen kommer til at spille en smule anderledes ved US Open, men der kan ikke være tvivl om, at manden, som fylder 49 år på søndag, har et godt tag i Pebble Beach. Mickelson har seks andenpladser i US Open, men en sejr er det aldrig blevet til. Vinder han, vil han blive den kun sjette spiller i historien til at fuldende det moderne Grand Slam.

Graeme McDowell
Vandt den seneste US Open på  Pebble Beach og nåede søndag sit store mål for året.

Jordan Spieth
Der er næsten gået to år, siden Spieth senest vandt en golfturnering, men han nærmer sig sit tidligere tårnhøje niveau. Det er blevet til tre top-10 placeringer i træk, heriblandt en tredjeplads i PGA Championship. Det skulle ikke undre, om det bliver i den største og hårdeste turnering, han får alle brikkerne i puslespillet til at passe.

Danskerne
Der har kun en gang været en dansk top-10 placering i US Open. Både Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard har alle kvaliteterne til også at gøre det. Olesen er tidligere sluttet i top-10 i majors, og Bjerregaard er blevet nummer 21 og 16 i de to seneste. Det går i den rigtige retning, og US Open kan blive et nyt højdepunkt.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer