Koepka forsvarer US Open-titel som den første i 29 år | Golf.dk
Brooks Koepka var bedste på Shinnecock Hills, præcis som han var det sidste år på Erin Hills.

Foto: Getty Images

Koepka forsvarer US Open-titel som den første i 29 år

18/06 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Justin Rose var et slag fra førstepladsen ved starten på finalerunden af US Open, men det blev en anden englænder, som kom til at lægge pres på den førende amerikanske kvartet.

Efter tilfældighedernes spil havde fået lov til at tage over lørdag, vandede USGA greens på Shinnecock Hills og skar hullerne mere tilgængeligt til finaledagen. Det udnyttede 27-årige Fleetwood. 

Fire hurtige birdies blev efterfulgt af en bogey på niende hul, men det fik ikke europatourens nummer ét fra 2017 til at miste pusten. På hul 12 puttede han i hul fra fem meter; på hul 13 slog han bolden ind til under en meter; på 14. holede han ud fra seks meter; på 15 fandt han hullet fra ni meter. 

Fire birdies i træk, og pludselig kunne langhårede, langskæggede Fleetwood tangere den laveste runde nogensinde i en major med en birdie i løbet af de sidste tre huller.

Han gav sig selv tre gode chancer, men efter at have misset på 16. og 17. slog han bolden ind til to en halv meter på det 72. hul af af US Open. Med et lille venstre-højre fald satte Fleetwood bolden inden for hullet, blot for at se den dreje snævert højre om.

Det blev ikke en tangering af den 62'er, Branden Grace præsterede i The Open sidste år, men Fleetwood skrev alligevel et stykke historie. 63'eren, -7, er en tangering af den laveste runde nogensinde i de 118 udgaver af US Open.

Fleetwood startede dagen i +9, og sluttede timer inden førerbolden, men selvom han ikke længere var på banen, kom turneringen i høj grad til at handle om Fleetwood, sidste års nummer fire i turneringen: Kunne nogen holde fast og slå englænderens total i +2?

Flere kastede deres navn i hatten. Verdens nummer ét, Dustin Johnson, var med til de sidste huller, men putteren kostede ham karrierens anden major. Masters-vinderen, Patrick Reed, nåede til +1 med en hurtig start, men han mistede grebet mod slutningen og sluttede i +4. Tony Finau kæmpede flot i sin første førerbold i en major, men i sidste ende var det et par slag for mange.

Kun en mand havde evnerne, heldet – hele pakken – til at slå Fleetwood, og det var samme mand som sidste år. Brooks Koepka afleverede trofæet tilbage ved ugens start, men efter en finalerunde i 68 slag og en total i +1 får han det tilbage 12 nye måneder.

Koepka har ikke vundet på PGA Touren siden sidste års US Open, og han tilbragte vinteren og det meste af foråret på sidelinjen med en håndledsskade. Det kostede ham deltagelse i årets Masters, og han gik ind til den hårdeste test i golf med kun fem turneringer under bæltet i 2018.

Der var ingen rust, ingen svagheder. Brutal kraft fra tee, bundsolide jernslag, kælent spil omkring greens og en putter, der rullede alle de vigtige putts søndag, var nøglen til succes.

Efter tre hurtige birdies nåede Koepka tilbage til par samlet, og dagen igennem lå han og svingede mellem par og +1. Den 28-årige amerikaner nåede aldrig tilbage til Fleetwoods total i +2.

For et år siden vandt Koepka i -16 på Erin Hills under forhold, mange ikke mente var tilstrækkeligt krævende for en US Open. Denne uge kæmpede han sig gennem nogle af de mest urimelige forhold set siden Shinnecock Hills i 2004, og igen kom han ud som vinder. 

- Det er ikke gået op for mig. Det er utroligt. Jeg tror ikke, jeg kunne have drømt om at vinde to år i træk. Det er i sandhed specielt, og jeg er så beæret, sagde Koepka under præmieceremonien.

Det er femte gang i dette årtusinde, at vinderscoren blev over par. Det er første gang siden Curtis Strange i 1989, at en spiller forsvarer titlen i US Open.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,593,749
 • Unique Visitor:123,918
 • Registered Users:160,704
 • Unregistered Users:31,223
 • Blocked Users:12,393
 • Published Nodes:15,507
 • Unpublished Nodes:314
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:18.213.192.104
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:2,142
  • This week:90,798
  • This month:376,359
  • This year:1,594,062

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk