Klatøjet Thorbjørn tænker kun på sejren | Golf.dk
Thorbjørn Olesen har ansat en af verdens mest succesrige caddies i Gareth Lord. For ham er det bare endnu en grund til at være optimistisk.

Foto: Getty Images

Klatøjet Thorbjørn tænker kun på sejren

21/05 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

Tirsdag er en grå og stille dag i Himmerland.

Dagens største opråb kommer fra vejrguderne, der et par gange sætter stilfærdigheden til vægs med tordenbrøl og en nådesløs åreladning af den grå himmel.

Thorbjørn Olesens sindsstemning virker som en fin afspejling af vejret, da han går ind i pressecentret på Himmerland Golf & Spa Resort.

- Det var svært at komme op i morges, så jeg tog en slapper og har været i fitness ved 12-tiden. Jeg har ikke været ude på banen endnu eller slået nogen bolde. Jeg havde håbet, jeg kunne slå nogen i eftermiddag, hvis vejret holdt, siger han.

Det er midt på eftermiddagen, og lige på dette tidspunkt er vejret i hvert fald ikke til at slå bolde.

Den 29-årige spiller fra Værløse kommer lige fra New York, hvor han er sluttet som nummer 64 ved PGA Championship. Ugen inden missede han cuttet ved AT&T Byron Nelson, og når det hele er slut i Himmerland på søndag, flyver han videre til Ohio, hvor han skal deltage i The Memorial, Jack Nicklaus’ årlige invitationsturnering.

Man ville ikke kunne klandre en træt Olesen for at levere noget middelmådigt fra på torsdag. Men sådan et pressemøde en gråvejrstirsdag giver et værdifuldt indblik i, hvordan kablerne er bundtet i hovedet på en golfspiller, der altid spiller med et bestemt mål for øje.

- Forventningen er klart at vinde, det er der ingen tvivl om, siger han, da en journalist sår tvivl om Olesens muligheder i denne uge.

Verdens nummer 56 er ikke i sit livs form. Det synes de nylige resultater at fortælle. Men fra Thorbjørn Olesens stol er der altid udsigt til noget stort.

Også denne tirsdag.

Fairways vil virke brede, fordi han spillede Bethpage i sidste uge, hvor han skulle lande den på noget, der mindede om cykelsti.

Svinget er lige på nippet til at være rigtig godt, fordi han sammen med sin træner lige har justeret venstre arms position i tilbagesvinget.

Og samarbejdet med den nye caddie, Gareth Lord, er lige ved at være helt inde på det rette spor.

- Gareth bringer en masse erfaring, han har arbejdet med nogle rigtig gode spillere. Det er fedt at have ham, og han giver en masse ro ude på banen.

Og banen? Hvor han har misset cuttet i to af sine fire deltagelser ved Made in Denmark? Den passer hans spil helt fint.

- Jeg vandt ECCO Tour-kvalifikationen her, så selvfølgelig passer den til mig. De sidste gange har jeg bare ikke puttet så godt, som jeg skal. Sidste uge begyndte jeg at putte meget bedre, selvom stats ikke rigtig siger det.

Optimisme og velbegrundet selvtillid er altid til at mærke, når man hører Thorbjørn Olesen tale.

Måske er det derfor, at det gode golfspil altid vender tilbage. Mange tilskuere vil håbe, at det sker allerede fra i overmorgen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer