Klar til start i EurAsia Cup | Golf.dk
den tredje udgave af Eurasia Cup indledes natten til fredag. Thomas Bjørn leder de europæiske tropper i kamp.

Foto: Getty Images

Klar til start i EurAsia Cup

11/01 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

I 2014 endte det uafgjort 10-10. To år senere storsejrede Europa 18,5-5,5. Den tredje udgave af EurAsia Cup indledes tidligt torsdag på Glenmarie Golf & Country Club i Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur.

Den europæiske kaptajn, Thomas Bjørn, har 12 stærke spillere med sig, som alle er i verdens top-75, og dermed ligger favoritværdigheden uden tvivl hos gæsterne. Kun tre af Arjun Atwals asiatiske tropper er i top-75 på OWGR. 

Der spilles en runde om dagen fra fredag til søndag. Fourballs indleder konkurrencen, foursomes følger på andendagen, og søndag falder afgørelsen i singles. I modsætning til Ryder Cup deltager alle 24 spillere i alle tre sessioner. Ingen oversiddere.

Torsdag blev der trukket lod til Fourballs. Starten går allerede 01.35 dansk tid med 15 minuttes interval mellem boldene.

Paul Casey & Tommy Fleetwood mod Kiradech Aphibarnrat & Byeong Hun An
Casey, en tidligere Ryder Cup-profil, har genoptaget medlemskabet af europatouren for igen at få muligheden for at hjælpe den gamle verden til succes i holdkonkurrencer. Fra start får han lov til at guide sin landsmand, den forsvarende nummer ét på Race to Dubai, Tommy Fleetwood i kamp mod altid farverige Aphibarnrat og den tidligere vinder af BMW PGA Championship Byeong Hun An.

Thomas Pieters & Matthew Fitzpatrick mod Yuta Ikeda & Gavin Green
Den europæiske duo er henholdsvis 25 og 23 år, men begge har allerede erfaringer med at spille Ryder Cup. Det endte med europæisk nederlag på Hazeltine i 2016, og de kommer også på en svær opgave for at hente point til Europa fredag. Modstanderne er Ikeda, den bedst rangerede spiller på det asiatiske hold, og Green, nykåret vinder af asientouren, som spiller på hjemmebane i Malaysia.

Alex Noren & Paul Dunne mod Hideto Tanihara & Phachara Khongwatmai
Noren var en af de mest formstærke spillere, da Ryder Cup blev spillet i 2016. Desværre blev det fænomenale spil fundet for sent frem til at Darren Clarke kunne tage svenskeren med til USA. Der er dog ingen tvivl om, at Noren har masser af erfaring. Han har vundet fem store turneringer i løbet af de seneste 18 måneder og får irsk selskab på førstedagen. De kommer op mod 39-årige Tanihara og 18-årige Khongwatmai. Tanihara blev nummer fire i sidste års WGC – Dell Match Play, så japaneren ved en ting eller to om hulspil.

Alex Levy & Henrik Stenson mod Sunghoon Kang & Poom Saksansin
Levy er et af Thomas Bjørns største håb, hvis der skal en franskmand med til Paris. Han spiller sin første professionelle holdkonkurrence, og til den har han masser af erfaringer at trække på fra sin makker. Stenson har repræsenteret Europa 10 gange i Ryder Cup, Seve Trophy og Royal Trophy. Det er første gang, den 41-årige svensker spiller med i EurAsia Cup. I Kang og Saksansin kommer de op imod verdens nummer 81 og 172.

Rafa Cabrera Bello & Bernd Wiesberger mod Nicholas Fung & Li Haotong
Spanieren gjorde en flot figur under den seneste Ryder Cup, og han gøres selskab af østrigeren Wiesberger, som mange forventer også kommer til at spille mod USA i fremtiden. De to europæeres verdensranglisteplacering sammenlagt giver en 62. plads. For asiaterne giver samme regnestykke nummer 394.

Ross Fisher & Tyrrell Hatton mod Anirban Lahiri & S.S.P Chawrasia
I efteråret vandt Hatton to store turneringer i rap. Han er helt fremme som nummer 17 i verden. Makkeren Fisher har fundet tilbage til verdenstoppen med stabilt godt spil, men den lille Tshwane Open er hans eneste sejr siden 2010. Englænderne skal møde to indere, som spiller vidt forskelligt. Lahiri er dynamisk og tager chancer, mens Chawrasia, europatourens kortestslående medlem, lever af at ramme fairways og af sine evner i det korte spil.   

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,582,399
 • Unique Visitor:192,636
 • Registered Users:170,467
 • Unregistered Users:31,658
 • Blocked Users:12,476
 • Published Nodes:16,609
 • Unpublished Nodes:327
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.236.231.61
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:12,992
  • This week:108,630
  • This month:457,259
  • This year:3,583,209

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk