Kjettrup fra observationstruppen stiger i graderne | Golf.dk

Kjettrup fra observationstruppen stiger i graderne

21/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Efter første runde lå Frederik Kjettrup på 36. pladsen ved Italian International Amateur Championship på Acaya Golf & Coutry Club, men vinderen af sidste års Varderama Open og DGU Elite Tour I Drenge spillede sig op gennem feltet på andendagen.

Kjettrup fra Brønderlsev lavede fem birdies på første runde, men alligevel løb scoren op i 77 slag. Torsdag lavede han ikke en eneste birdie, men en eagle var medvirkende til, at han kom rundt i 73 slag.

Det var nok til at flytte spilleren fra landsholdets observationstrup frem til en delt 20. plads i +8. Han er bedste dansker og syv slag fra podiet halvvejs gennem turneringen.

Frederik Hedmark var på 19. pladsen ved dagens start, men en runde helt uden birdies i 77 slag sendte ham ned til 32. pladsen i +10. Det gik værre for Frederik Sejr, som havde samme udgangspunkt som Hedmark men raslede ned til 57. pladsen i +13 efter en 80'er. 

Til gengæld var der fremgang for et par andre danske talenter. Victor Sidal Svendsen havde en rædselsfuld start på turneringen i 91 slag, men han gik en af torsdagens bedre runder i 73 slag. Med en total i +22 er han stadig uden for top-100, men han fik vist, at han har evnerne til at spille med på et højt niveau.

Det samme gjorde Kasper Nyland. En 86'er blev fulgt op med en 75'er, og det giver en delt 98. plads i +19. Samme score ligger Mads Røddik i efter dagens 82 slag.

Heller ikke hos damerne på Sardinien ligger det til danske podieplaceringer, da de tre bedste spillere har været i særklasse over de første 36 huller og alle er under par. 

Sofie Kibsgaard og Louise Markvardsen har ellers spillet fin golf og deler 14. pladsen  blandt de 125 deltagere. Kibsgaard brugte 76 slag torsdag på Is Molas, Markvardsen 77, og inden de to sidste runder har de to slag op til top-10 fra deres total i +6.

Den tredje danske deltager, Smilla Sønderby, brugte 82 slag og er 10 slag efter sine landsmænd på en delt 67. plads.

Stillingen hos damerne
Stillingen hos herrerne 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer