Kjeldsens eventyr på vej mod enden | Golf.dk
Søren Kjeldsen missede cuttet i US Open, men det har givet et par ekstra dages forberedelse til ugens turnering, Wyndham Championship.

Foto: Getty Images

Kjeldsens eventyr på vej mod enden

16/08 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Ligesom Thomas Bjørn, Anders Hansen og Thorbjørn Olesen før ham har Søren Kjeldsen fundet det svært at slå igennem på PGA Touren. En femteplads i WGC – Match Play står som det eneste topresultat i en ellers mager sæson.

Derfor er den 42-årige nordjyde blot nummer 154 i FedEx Cuppen inden sæsonens sidste regulære turnering. Formår Kjeldsen ikke at spille sig i top-125 i Wyndham Championship, vil han miste sin kategori i USA.

Det er på ingen måde en katastrofe, hvis forsøget skulle mislykkes. Fra starten har danskeren sagt, at han blot ville prøve kræfter med golf på den anden side af  Atlanten en enkelt sæson, inden han igen ville vende hjem til europatouren for at være i nærheden af familien.

Der bliver dog ingen mulighed for at ændre mening uden et topresultat på Sedgefield Country Club, og der skal noget ekstraordinært til, hvis han skal stifte bekendtskab med FedEx Cup Playoffs.

125 kvalificerer sig til den første slutspilsturnering, og kun 100 går videre til nummer to. Da Kjeldsen er at finde i Himmerland i næste uge, har han sandsynligvis brug for at slutte på andenpladsen for at spille sig med til Dell Technologies Championship først i september.

Selvom Kjeldsen ikke er sluttet i  top-3 i mere end to år, virker opgaven ikke helt umulig. For en måned siden hentede han en flot niendeplads i Scottish Open og flugte op med et pænt resultat i The Open.

Ydermere er Sedgefield en bane, som burde tiltale Kjeldsens spillestil. Fuld kraft med driveren er sjældent opskriften, og det er en af årsagerne til, at han i det hele taget har tilmeldt sig turneringen i North Carolina.

Torsdag er Kjeldsen sat i bold med amerikanerne Cameron Tringale og Mark Hubbard klokken 19.20 dansk tid.

Feltet tæller blandt andre Henrik Stenson, Luke Donald, Graeme McDowell og Kevin Kisner, der spillede en fremtrædende rolle i sidste uges US Open.

Du kan se turneringen på C More Golf

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer