Kjeldsen videre efter omspil – tre danskere klar til knockout | Golf.dk

Kjeldsen videre efter omspil – tre danskere klar til knockout

31/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Tager man et kig ned gennem stillingen ved Belgian Knockout, er Lasse Jensen et slag bedre end Søren Kjeldsen. Alligevel er det den rutinerede nordjyde, som får lov at fortsætte til weekenden på Rinkven International Golf Club.

Spillerne var delt ind i to grupper, hvorfra 32 spillere skulle kvalificere sig fra hver. I hver deres halvdel endte Kjeldsen og Jensen i grænselandet. 

34-årige Jensen, som i 2019 deler sin tid mellem challengetouren og europatouren, gik banen to under par fredag og sluttede i samme total. Dermed blev han en af 11 spillere i kamp om ni billetter videre. Trods de gode odds blev det danskeren, som måtte strække gevær, da et skævt drive på første omspilshul kostede en bogey. Ligesom Joachim B. Hansen, som var to over par fredag og sluttede langt tilbage, er Jensen færdig i turneringen.

Kjeldsens anden runde i par gav en total i -1, og det betød, at han skulle slås med syv andre om fem pladser. Da Tom Lewis, Adam Bland og James Morrison alle lavede bogey, var en par nok til at sikre Kjeldsen avancement.

Han bliver en af tre danskere blandt de 64 sidste, som fra lørdag morgen skal spille slagspil over ni huller i mand-mod-mand kampe. 

Jeff Winther havde ingen problemer med at kvalificere sig efter sit flotte udlæg i 67 slag. 70 slag fredag gav ham en delt syvendeplads i sin gruppe i -5. Anders Hansen kæmpede sig til en delt 13. plads i den anden halvdel af feltet med en runde i 68 slag.

Herfra er det helt lige. Godt nok seedes spillerne til lørdag morgens dueller, men derudover spiller slagspilsscoren fra de to første dage ingen rolle. 

- Det åbner alt op igen. Hver gang, man klarer et cut, har man mulighed for at gøre et eller andet i weekenden, men here er det mere sandt end noget andet sted, for jeg ville være 10 slag efter, men nu har jeg en ligeså god chance som alle andre, så det er spændende, sagde Kjeldsen til europatouren.  

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer