Kjeldsen tre slag fra toppen i Abu Dhabi | Golf.dk

Kjeldsen tre slag fra toppen i Abu Dhabi

17/01 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Søren Kjeldsen går en spændende weekend i møde. Den 43-årige dansker er ikke sluttet i top-5 i en slagspilsturnering siden sæsonfinalen i Dubai 2016, men tilbage i emiraterne har han fundet formen i årets første turnering.

Ved Abu Dhabi HSBC Champions lagde Kjeldsen onsdag ud med ni birdies og en 66'er. Der blev ikke produceret samme mængde birdies på andendagen, men fejltagelserne blev der også ryddet ud i. En enkelt bogey blev det til, og danskeren kom Abu Dhabi Golf Club rundt i 69 slag. Samlet rykkede han til -9 og en placering frem til en delt femteplads.

Derfra er der kun tre slag op til Shane Lowry. Onsdag gik Lowry en superrunde i 62 slag uden at sætte en eneste slag til, men dagens arbejde blev indledt med to bogeys på de tre første huller.

Ireren fik dog rettet spillet og arbejdet sig tilbage under par med fire birdies. Hans 70'er bragte den samlede score til -12, og det giver et enkelt slags forspring ned til sydafrikanerne Louis Oosthuizen og Richard Sterne.

Lee Westwood er på fjerdepladsen i -10, mens Kjeldsen deler femtepladsen med Ian Poulter, Tom Lewis og Scott Jamieson.

Der er syv millioner dollars på højkant denne uge, oppe fra tre millioner sidste år. Årsagen er, at turneringen er blevet en del af Rolex Series, og fire af de fem danske deltagere kommer til at få del i den enorme præmiepulje.

Joachim B. Hansen
Rolex Series eksisterede ikke, da Hansen senest var på europatouren. Det er den 28-årige vinder af challengetourens debut i en af de pengestærke begivenheder, og den kan bringe ham et stort skridt nærmere at slutte i top-110 på Race to Dubai for at beholde spilleretten. Hvor stor betydning har turneringen for Hansen? Inden nytår spillede han fire turneringer på europatouren. Samlet for de fire uger var der færre penge på spil end der udbetales nu på søndag i oliestaten.

I løbet af de første 36 huller har Hansen lavet 30 pars. Torsdag blev det til to birdies og en bogey. Trods en runde under par tumlede han 23 placeringer bagud. Det betyder ikke det store. Cuttet er klaret og fra 45. pladsen i -4 er der kun fire slag op til top-10 i et felt stuvet tæt sammen.

Thomas Bjørn
Ikke siden august 2014 er Bjørn sluttet i top-10 på europatouren. De seneste to år har han været travlt optaget af alting Ryder Cup, så det er svært at vide, hvad en snart 48-årig Bjørn er i stand til at præstere. Er der vilje til at tage kampen og slide sig tilbage til toppen, hvor unge, langtslående og fysisk imponerende atleter har taget over? Kan fysikken holde? Er vinderinstinktet intakt? De ting får vi ikke svar på i løbet af én uge, men et klaret cut er en god start. 

Efter en bogey på 17. hul havde Bjørn brug for en par på dagens sidste hul for at komme med til weekenden. Den blev sikret for en 71'er og del i 56. pladsen i -3.

Lucas Bjerregaard
Den 27-årige frederikshavner går ind til sit sjette år på europatouren. Efter sejren i Alfred Dunhill Links Championship er Bjerregaard på vej mod at indfri sit enorme potentiale. Han har kvalificeret sig til The Masters for første gang og er en del af verdens top-50 (nummer 47 denne uge), som giver adgang til de øvrige Majors samt World Golf Championships, skulle han kunne holde sig deroppe. Det er der dog ikke meget, der tyder på, hvis tendensen fra tidligere sæsoner fortsætter.

Bjerregaard er mildt sagt en langsom starter. Kun én gang, i Africa Open 2014, er han sluttet i top-10 før midten af april (en delt niendeplads). Top-10 er selvfølgelig ikke alt, og det er da blevet til et par 11. pladser og en 14. plads gennem tiden i årets første tre måneder. Der skal dog mere til for at holde sig helt oppe i top-50 i verden.

Denne uge er der masser af verdensranglistepoint på spil – 48 til vinderen – og Bjerregaard har to runder til at spille sig frem i stillingen fra en delt 56. plads, lige inden for cuttet i -3. Det så han ud til at misse, da dagens runde blev indledt med bogey-birdie-bogey-bogey for at rykke til +1 samlet. Derfra trak nordjyden i arbejdshandskerne, producerede en håndfuld birdies og kunne skrive under på 70 slag.

Thorbjørn Olesen kommer ikke til at spille mere turneringsgolf denne uge. Han lavede tre birdies i løbet af sine fem sidste huller, men en runde i -2 var ikke nær nok til at rette op på onsdagens skuffende udlæg. Olesen sluttede +1 og missede cuttet med fire slag.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer