Kjeldsen stormer frem på samtlige lister | Golf.dk
Søren Kjeldsen bed godt fra sig i sin sidste PGA Tour-turnering i år.

Foto: Getty Images

Kjeldsen stormer frem på samtlige lister

29/03 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Efter lørdagens exit fra WGC – Dell Technologies Match Play rejste Søren Kjeldsen mod en velfortjent turneringspause hjemme i Danmark, men ved denne uges start kunne han læse de mange positive effekter af femtepladsen.

I PGA Tourens FedEx Cup rykkede den 41-årige dansker fra nummer 153 til nummer 98. Skulle han ende den regulære sæson i den position, ville det give en plads i FedEx Cup Playoffs og en fornyelse af spilleretten. Det sidste er ikke så afgørende, da Kjeldsen har udtalt, han kun planlægger at spille denne ene sæson på den anden side af andedammen. Alligevel må det være rart at have muligheden, skulle han skifte mening.

På verdensranglisten startede Danmarks bedste golfspiller året som nummer 48, men problemer med de fremmede baner, med svinget og med putteren sendte Kjeldsen i frit fald. På vej ind til hulspilsturneringen var han blot nummer 68 i verden. Stillingen ser markant anderledes ud efter de 14.43 point tikkede ind. Kun 14 gange i karrieren har den danske Verdensmester vundet en større portion point, de gav et appetitligt hop på ni placeringer til nummer 59.

Kjeldsen har endnu ikke sat fod på europatouren i 2017, men det til trods er han den klart bedst placerede dansker på Race to Dubai. Pengene fra World Golf Championships tæller på begge sider af Atlanten, og efter besøg i Mexico City og Austin har Kjeldsen skrabet 342.790 euro sammen og er helt fremme på 19. pladsen i den europæiske opgørelse. Det er mere end halvvejs mod kvalifikation til DP World Tour Championship. 

Han kan nå at klatre endnu højere op på Race to Dubai, inden han returnerer til europatouren, for The Masters er lige om hjørnet, og sidste år kastede årets første major en syvendeplads af sig.

Femtepladsen er Kjeldsens bedste placering nogensinde i en major eller WGC, og præmien på 276.386 euro er den ottendestørste i hans mere end 20 år lange professionelle karriere. 

Året startede med fire missede cuts og blev siden fulgt op af nogle stabile resultater, men følgerne af sidste uges storspil er den altoverskyggende grund til, at Kjeldsens sæson nu kører som smurt i stedet for at hænge i bremsen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer