Kjeldsen: - Småbørn har andel i Lucas’ og Joachims succes | Golf.dk
Det var blandt andet en 12. plads ved Made in Denmark, der var med til bringe Søren Kjeldsens sæson på ret kurs. Nu befinder han sig i Tyrkiet, hvor man kun er med, hvis man har haft en respektabel sæson.

Foto: Henrik Schou

Kjeldsen: - Småbørn har andel i Lucas’ og Joachims succes

31/10 - 2018 | Claus Rødgaard Thomsen

Det er et fantastisk vejr i Belek, hvor Turkish Airlines Open bliver spillet i denne uge. Carya Golf Club er badet i solskin og Søren Kjeldsen udveksler jokes med sine pro-am partnere mellem de høje fyrretræer, som kendetegner banen.

Fyrretræerne har så løs bark, at man er sikker på at få krims på tøjet, hvis man læner sig op ad dem. I mellem træerne står de høje projektørmaster, som nogle vil mene skæmmer banen, men som til gengæld gør det muligt at spille golf efter solnedgang.

På denne tid af året er solnedgang i Belek allerede klokken 18.

Men der er masser af D-vitaminer og glæde at hente fra solens stråler, da vi indhenter den 43-årige tourveteran ude på banen.

- Efter sådan en sæson, som jeg har haft, er jeg glad for at være her. Det giver mig en masse energi, at det er lykkedes, siger Søren Kjeldsen.

Turkish Airlines Open er en invitationsturnering, hvor kun de 95 bedste på Race to Dubai har fået plads (hvis man undtager fire særlige invitationer, der er gået til Thomas Bjørn og tre tyrkiske spillere).

Søren Kjeldsen har måtte kradse, flå og kæmpe for at beholde sit tourkort i år. Årsagen skal findes i en rygskade, der har kostet ham nogle pauser og sandsynligvis også flere udtalte bandeord, end han er villig til at indrømme.

- Jeg har haft nogle ting med min fysik, som jeg ikke var sikker på, at jeg kunne komme mig over. Der har jeg igen lært, at der altid findes en løsning. Den rådgivning, jeg fik først, var ikke den rigtige. Det handlede om, at jeg skulle udfordre de ting, der var normen, siger Kjeldsen.

Han var blevet anbefalet en operation, men valgte i stedet at støtte sig til behandling og træning. Nu er han nummer 84 på Race to Dubai og sikker på endnu en sæson på Europas bedste tour.

Hans mål er dog stadig de samme.

- Mit langsigtede mål er stadig at finde ud af, hvor god jeg kan blive. Mit kortsigtede mål er sådan set det samme. At lære noget og blive kogere hver dag. Jeg elsker spillet og elsker den udfordring, som det er.

Thomas Bjørn har måttet melde fra til pro-am’en på grund af en skade, og er tvivlsom til turneringen, der starter torsdag.

Derfor er der kun to andre danskere på banen her onsdag. Lucas Bjerregaard og Thorbjørn Olesen, der begge er på toppen af deres karrierer. Det samme kan man sige om Joachim B. Hansen, der lige nu befinder sig i Ras al Khaimah med rigtig gode chancer for at vinde den samlede Challenge Tour. Alle tre er i tyverne.

Mens Olesen har været etableret stjerne i flere år, har Bjerregaard og Hansen forbedret sig markant i år. Søren Kjeldsen har et bud på, hvorfor det er sket. Forklaringen bærer sparkedragt og kommunikerer i pludrende ytringer.

- Lucas og Joachim er i gang med at starte en familie. Der er mange, der reagerer rigtigt positivt på det. Når de har en familie, de skal passe på, så bliver der taget fem procent af intensiteten af golfen, og det kan være fantastisk, for vi prøver alle sammen så hårdt. Der er glæde i de små familier, som Søren Kjeldsen formulerer det.

Såvel Lucas Bjerregaard som Joachim B. Hansen blev forældre for første gang i 2017.

Deres og Thorbjørn Olesens succes rejser spørgsmålet, om Danmark nu endelig har fået en rigtig “generation” af golfspillere, der kan løfte arven fra Kjeldsen, Bjørn og de to ældre Hansener.

- Om det er en hel generation, ved jeg ikke. De tre er ekstremt gode, men det vil være svært for de andre på samme alder at følge med. Der er tre unge, som spiller fantastisk godt, siger Søren Kjeldsen.

Når man spørger, om han ser sig selv som en mentor for dem, bliver han afvisende.

- Jeg ved godt, det er lige før, jeg kunne være far til nogle af dem. Men jeg tænker ikke så meget over, at jeg er 15 år ældre end dem. Vi konkurrerer på lige vilkår, og det er med til at holde mig ung, lyder det fra nordjyden.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,162,488
 • Unique Visitor:177,732
 • Registered Users:166,768
 • Unregistered Users:31,300
 • Blocked Users:12,450
 • Published Nodes:16,329
 • Unpublished Nodes:316
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:34.204.185.54
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,901
  • This week:99,779
  • This month:408,697
  • This year:3,163,140

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk