Kjeldsen prøver lykken i Florida | Golf.dk
Der er 54 verdensranglistepoint på spil til vinderen i Honda Classic, hvor Søren Kjeldsen spiller sin femte turnering i 2017.

Foto: Getty Images

Kjeldsen prøver lykken i Florida

23/02 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Det er ikke noget særsyn at se en dansk herrespiller kæmpe med at slå igennem på PGA Touren. Succes i Europa, selv succes i majors og World Golf Championships, er ingen garanti for store resultater på verdens stærkeste tour. Thomas Bjørn, Anders Hansen og Thorbjørn Olesen kæmpede alle med spillet, da de tog medlemskab af PGA Touren, og det samme har været tilfældet i det tidlige stadie af Søren Kjeldsens karriere på den anden side af Atlanten.

Efter fire turneringer har han stadig sit første klarede cut til gode, og det har sendt verdensranglistens bedst placerede dansker ned til nummer 58. Der er brug for en frisk start, og det kan ændrede omgivelser måske være med til at give. Spillerne har sagt farvel til vestkysten og er rejst til Florida, hvor der denne uge spilles Honda Classic.

Kjeldsen tager hul på turneringen på klokken 18.05 sammen med Morgan Hoffman og Michael Kim, men for at få succes på PGA National er der nogle tendenser i spillet, der må ændres. Det statistiske grundlag er stadig meget beskedent, for runderne i AT&T Pebble Beach Pro-Am blev ikke bogført, men opgørelserne viser alligevel, hvor Kjeldsen har oceaner af plads til forbedring.

På trods af at kun 12 spillere rammer flere fairways, så er Kjeldsen blot nummer 178 i Greens in Regulation. Mere bekymrende er det, at putteren indtil nu har været det svageste led i kæden. I gennemsnit taber han 0,92 slag pr. runde på greens i forhold til feltet, hvilket placerer ham som nummer 209 for sæsonen. 

Gennem karrieren har putteren været en stor styrke, og det kan ikke siges med sikkerhed, om det er problemer med selvtilliden, problemer med de fremmede greens og græssorter eller der delvist er tale om en statistisk uregelmæssighed, som hurtigt vil blive udlignet, men for at få succes  denne uge og fremover, er bedre præstationer på greens helt afgørende. 

Fra fire til otte fod er Kjeldsens succestrate 64 procent, og målt op mod kollegaerne giver det en 147. plads. I intervallet mellem 10 og 15 fod er han nummer 188, og putts længere end 25 fod håndterer 201 spillere bedre end det eneste danske medlem af PGA Touren.

Feltet denne uge tæller Sergio Garcia og den forsvarende mester, Adam Scott. De to kæmpede til det sidste om sejren i 2016, og sammen med Justin Thomas repræsenterer de verdens top-10 i året udgave.

En del af af europatourens topspillere har taget turen over for at forberede sig på WGC Dell Match Play i Mexico, så man får både mulighed for at følge Danny Willett, Tyrrell Hatton, Thomas Pieters, Martin Kaymer, Matthew Fitzpatrick og Rafa Cabrera Bello.

Fra klokken 13.00 viser C More Golf featured groups, mens den fulde transmission starter klokken 20.00 og slutter ved midnat. 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer