Kjeldsen overtager Bjørns gamle Ryder Cup-caddie | Golf.dk
Søren Kjeldsen er tilbage - med ny caddie på bag'en.

Foto: Getty Images

Kjeldsen overtager Bjørns gamle Ryder Cup-caddie

11/04 - 2018 | Henrik Søe

Inden sæsonens første europatour-turnering på europæisk grund har Søren Kjeldsen lavet en ny aftale med englænderen Martin Gray, der tidligere har gået caddie for store navne som Seve Ballesteros og Thomas Bjørn.

Kjeldsen afbrød sidste sommer samarbejdet med Alistair Matheson og fik derefter franskmanden Basile Dalberto på bag’en, inden han sidst i 2017-sæsonen prøvede sig af med Janet Squire, en af europatourens få kvindelige caddies. Fra denne sæsons start har Kjeldsen skiftet lidt på posten, og i Oman i februar var det således Kjeldsens søn Emil, der fik tjansen.   

Kjeldsen har i løbet sin lange karriere haft i omegnen af 17-18 caddies, og nu bliver det altså Martin Gray, der skal forsøge at hjælpe Kjeldsen tilbage mod verdenstoppen.

Martin Gray, der i det seneste halve år har gået for englænderen David Howell, glæder sig til at komme i sving for sin nye arbejdsgiver.

- Det var Sørens tidligere caddie Alistair, der anbefalede mig til Søren. Jeg har kendt Søren i mange år efterhånden. Han er en god fyr, og jeg ser meget frem til at samarbejde med ham, siger den rutinerede caddie, der altså også har erfaring med at arbejde for danskere.

Martin Gray gik i 90’erne for Thomas Bjørn og var blandt andet med danskeren til Ryder Cup i 1997. Udover Bjørn og Ballesteros har Gray også arbejdet for Miguel Angel Jimenez, Lee Westwood, Joost Luiten, Robert Karlsson og Darren Clarke.

Søren Kjeldsen har gennem længere tid døjet med rygproblemer, men er altså blevet frisk nok til at stille op i Madrid. Danskeren - og Martin Gray - går ud på første runde kl 13.20   

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer