Kjeldsen mænger sig med stjernerne i LA | Golf.dk
Søren Kjeldsen gik torsdag årets første runde helt uden bogeys i Valspar Championship.

Foto: Getty Images

Kjeldsen mænger sig med stjernerne i LA

16/02 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Tre forsøg og tre missere, det var resultatet af Søren Kjeldsens første tur til USA som medlem af PGA Touren, og det har kostet på verdensranglisten. Den 41-årige dansker startede året som nummer 48, men denne uge går han ind til Genesis Open på 56. pladsen.

Top-50 er i reglen målet for at sikre deltagelse i majors og World Golf Championships, men i starten af året får det ikke konsekvenser, at han er ude af det gode selskab. Han er allerede kvalificeret til The Masters via sidste års syvendeplads, og i Dell Match Play, som spilles om en måned i Mexico, kvalificerer 64 spillere sig.

Senere på året er det anderledes essentielt for en spiller, der holder medlemskab af to tours, at spille med i de gigantiske turneringer, som tæller til diverse lister både i Europa og USA. 

Genesis Open har et væld af verdensranglistepoint, som bare venter på at blive høstet, og Riviera Country Club er en suveræn, gammel bane, der burde passe danskerens spillestil glimrende, hvis svingproblemerne fra årets første opgaver er blevet udredt. 

Det kommer til at kræve golf i verdensklasse at gøre sig gældende, for årets hidtil stærkeste felt har fundet vej til Los Angeles. Otte fra verdens top-10 stiller til start, og den gruppe tæller formstærke spillere som Jordan Spieth, Sergio Garcia, Hideki Matsuyama og Justin Thomas, som alle har vundet for ganske nyligt.

Allerede klokken 16.22 dansk tid gør den første stjernebold med Garcia, Phil Mickelson og den amerikanske Ryder Cup-kaptajn, Jim Furyk, på banen. De efterfølges af Dustin Johnson, Adam Scott og Justin Rose 10 minutter senere.

Kjeldsen har fået starttilladelse klokken 20.30 og bliver gjort følgeskab af Ryan Blaum og John Merrick. 

Det bliver nok ikke til meget tv-dækning af Kjeldsen, for på eftermiddagsholdet er der sat appetitvækkende bolde med Jordan Spieth, Bubba Watson og Bill Haas klokken 21.12 samt Matsuyama, Thomas og verdens nummer ét, Jason Day, 21.23.

Samlet har feltet deltagelse af 27 fra verdens top-50, og det udløser 66 point til vinderen. Til sammenligning fik Kjeldsen 50 point for sin sejr i Volvo Masters og 48 for succesen i Irish Open.

Link til stillingen.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer