Kisner lægger an til at vinde årets sidste major | Golf.dk
Kevin Kisner kan vinde sin første major søndag. Det håb er slukket for Jason Day efter en tragisk firedobbelt bogey på 18. hul.

Foto: Getty Images

Kisner lægger an til at vinde årets sidste major

13/08 - 2017 | Claus Rødgaard Thomsen

Der findes få ting i sportens verden, der er mere fascinerende end at følge en golfspiller, der forsøger at vinde en turnering, som han slet ikke burde være god nok til at vinde.

Derfor er der god grund til at følge med søndag aften, når to amerikanske antihelte skal ud i førerbolden på Quail Hollow, hvor årets sidste majorvinder skal identificeres.

Kevin Kisner og Christ Stroud er ikke navne, der hyppigt bliver nævnt, når golfsnakken går i de dansk golfklubber. Men det kan snart ændre sig.

Den 33-årige skråtyggende Kisner fra South Carolina holdt på imponerende vis sammen på sin runde, også selvom en søtur med efterfølgende dobbeltbogey på 16. hul næsten trak ham tilbage til feltet.

Kevin Kisner har vist højt niveau tidligere. Han har to sejre på PGA Touren og hele fire nederlag i omspil. Men han har ikke en eneste top-ti i majors og er nede som nummer 127 i driving distance på PGA Tour. Derfor er han sjældent blandt favoritterne ved majors, som typisk spilles på meget lange baner.

Chris Stroud er endnu mere upåagtet. Han ligger udenfor top 200 i verden og er kun med i denne uge, fordi han i sidste uge vandt Barracuda Championship - en mindre turnering på PGA Touren.

Chris Stroud var under lørdagens runde nem at få øje på i sin skriggule polo og sorte golfhandske. Søndag vil han heller ikke kunne gemme sig, uanset hvad han tager på.

Kisner og Stroud vil kunne mærke ånden i nakken fra store navne. I særdeleshed Hideki Matsuyama, som er nummer tre i verden og konstant tippes til at vinde en major.

Mens Chris Stroud vandt Barracuda Championship i sidste uge havde tourens tunge drenge travlt med at konkurrere ved WGC Bridgestone Invitational. Her kom Hideki Matsuyama ud som sejrherre efter en 61’er i sidste runde. Og  japaneren er helt med i kampen i denne uge også, da han kun er et enkelt slag fra førstepladsen.

Lige efter de tre førende ligger Louis Oosthuizen og Justin Thomas. Vinderen skal med stor sandsynlighed findes blandt de fem.

Jason Day burde også have været på den liste. Day så først ud til at have spillet sig ud af titelkampen. Han missede flere korte putts og hookede det ene drive efter det andet langt ud i roughen. På 14. hul var den tidligere verdensetter heldig, at hans skæve teeslag stoppede centimeter fra vandet.

Herfra kom han op og i, og det blev den første af tre birdies i streg for Jason Day. Dermed havde han igen et begrundet håb om at kunne vinde en major igen. Jason Day vandt PGA Championship 2015 på Whistling Straits.

Men så lavede han bogey på hul 17 og hans håndtering af hul 18 udviklede sig til en farce, hvor han først slicede den ud i træerne og derefter satsede for voldsomt i andetslaget og endte i nogle buske. Day brugte seks slag på bare at nå green og to putt senere var han reelt ude af mesterskabet.

Scores var generelt høje lørdag. Kevin Kisner holdt for eksempel fast i sin førsteplads ved at gå en runde i en over par.

Canadiske Graham DeLaet leverede dagens slutspurt ved at gå de sidste seks huller i seks under par (inklusive to eagles). Han er dog sandsynligvis for langt tilbage i stillingen til at kunne kæmpe med om sejren.

Det samme er Rickie Fowler, men det skyldes en bitter afslutning, hvor han smed fire slag på Quail Hollows tre meget vanskelige afslutningshuller.

De to forhåndsfavoritter og firedobbelte majorvindere, Jordan Spieth og Rory McIlroy, ligger midt i feltet og må vente til 2018 med at drømme om flere.

Thorbjørn Olesen gik en god runde i 71 slag, men er nede som delt nummer 37 efter sin ærgerlige anden runde.

Du kan se PGA Championship på Viasat Golf

Link til stillingen.

 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:1,617,558
 • Unique Visitor:125,102
 • Registered Users:160,733
 • Unregistered Users:31,218
 • Blocked Users:12,393
 • Published Nodes:15,518
 • Unpublished Nodes:313
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:100.24.113.182
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:10,848
  • This week:101,212
  • This month:387,804
  • This year:1,617,879

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk