Kineser stryger til tops i Shanghai | Golf.dk
Haotong Li har vundet to gange på europatouren. I HSBC Champions kan han løfte karrieren til et helt nyt niveau.

Foto: Getty Images

Kineser stryger til tops i Shanghai

31/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Der er spillere fra hele verden samlet til årets sidste World Golf Championship, men det er kinas egen Haotong Li, som fører efter første runde af HSBC Champions på Sheshan International Golf Club.

Li har misset cuttet i sine to seneste starter på europatouren, men torsdag i Shanghai klarede han sig rundt otte slag under par. Den imponerende arbejdsdag talte en bogey, syv birdies og en eagle, som kom på andet hul, da han slog sit andetslag ind til to meter.

- I dag var en rigtig god start. Selvfølgelig ville det være til stor glæde for kinesiske golfspillere og golffans at se en kineser vinde et WGC – HSBC Champions her i Kina, men over de næste tre dage kan alt ske. Så jeg har ikke lyst til at tænke for meget på det. Jeg vil bare fokusere og koncentrere mig om de kommende dage, for alt kan virkelig nå at ske. Jeg vil bare gøre et godt stykke arbejde for at holde momentum kørende de næste tre dage, sagde Li ifølge europatouren. 

Med sin score i -8 fører verdens nummer 59 med et slag ned til vinderen af Alfred Dunhill Links Championship, Victor Perez. Franskmanden, som var med i kampen om at vinde challengetouren for et år siden, har haft en forrygende rookie-sæson blandt Europas bedste. Han er fremme i top-20 på Race to Dubai, og det kan hurtigt blive endnu bedre i Shanghai.

Mod store dele af den absolutte verdenselite markerede franskmanden sig med to eagles på vej mod en score i -7.

Fire spillere følger på tredjepladsen i -6, blandt dem Adam Scott, og i -5 finder man verdens nummer to, Rory McIlroy.

Der er ingen danskere kvalificeret til den kinesiske kæmpeturnering, hvor de 78 deltagere skal fordele 10.250.000 dollars mellem sig.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer