Kim sænker langt putt for sejren og halvanden million dollars | Golf.dk

Kim sænker langt putt for sejren og halvanden million dollars

25/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Den største førstepræmie i damegolfens historie fortjente at blive uddelt efter en dramatisk afslutning, og præcis sådan kom det til at gå i CME Group Tour Championship.

Ved starten på finalerunden på Tiburón Golf Club var der lagt op til en duel mellem førende Sei Young Kim og Nelly Korda, men flere lod sig inspirere af tanken om de halvanden million dollars og præsterede store afslutninger.

Danielle Kang var fem under par efter ni huller, og hun sikrede sig en 65'er med en eagle på 17. hul. Det rakte til førstepladsen i klubhuset og en total i -16. Det var nok til at spille lige op med den yngste af søstrene Korda, som ikke havde den bedste finalerunde – fire birdies og tre bogeys – men det var ikke nok til sejren.

Charley Hull vandt sæsonfinalen for tre år siden, og hun kom tæt på at gentage bedriften. En enkelt birdie i løbet af de første 11 huller var ikke nær nok til at lukke hullet på fem slag efter 54 huller op til Kim, men englænderen satte en slutsprurt ind med fem birdies på de sidste syv.

Det bragte Hull op på siden af sydkoreaneren i -17. Kim har vundet fire ud af fire omspil i karrieren på LPGA Touren, så det er tydeligvis en disciplin, hun føler sig komfortabel i, men denne gang satte hun det afgørende stød ind før ekstrahullerne.

Efter fire birdies og tre bogeys kom Kim til 18. hul med brug for en birdie for sejren. Det vidste hele verden, bortset fra Kim selv. Hun gav sig selv en chance fra cirka syv meter med masser af fald fra venstre. 

Bolden blev slået på en perfekt linje i forhold til hastigheden, og Kim havde løftet putteren over hovedet – Nicklaus style – allerede en halv meter før bolden dumpede i hul for sejren, karrierens 10. på LPGA, og for halvanden million dollars.

- For at være ærlig var jeg klar over Nellys position. Jeg havde ingen anelse om Charleys score. So jeg troede, jeg kunne to-putte for sejren. Jeg fandt ud af Charleys score, da jeg afleverede mit scorekort.

- Det betyder meget for mig at vide, jeg har vundet den største præmie i damegolfens historie. Det i sig selv er en utrolig ære, sagde Kim på sit pressemøde efter sejren.

Sæsonen er slut, og det blev en god en af slagsen for de to danske fuldtidsmedlemmer af LPGA Touren. Søndagen, isoleret set, kunne Nanna Koerstz Madsen godt have tænk sig udspillede sig anderledes.

Hun var fire over par efter fem huller, og det endte med en runde i 75 slag, +3. Samlet sluttede hun på 29. pladsen i -5. For præstationen fik hun en pæn præmie på 30.447 dollars.

Koerstz Madsen sluttede et enkelt slag foran Nicole Broch Larsen, som havde en anderledes god afslutning på turneringen. Med kun en enkelt bogey på kortet kom hun rundt i 68 slag – samme score hun præsterede lørdag – og det bragte totalen til -4. en delt 33. plads var 27.363 dollars værd.

Jin Young Ko vandt Race to CME Globe. Nanna Koerstz Madsen sluttede sæsonen som nummer 38, mens Nicole Broch Larsen blev nummer 49.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer