Karrierens første top-10 blev en sejr | Golf.dk

Karrierens første top-10 blev en sejr

14/10 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Efter en rookiesæson på PGA Touren i 2018, som kun bød på et enkelt top-25 resultat, kendte Lanto Griffin bedre end de fleste værdien af en bogey, da han stod på Golf Club of Houstons 18. tee søndag.

Efter en hård kamp dagen igennem med landsmændene Mark Hubbard og Scott Harrington, havde 31-årige Griffin spillet sig tilbage til førstepladsen hvor han startede dagen med et birdieputt på 10 meter på 16. hul. 

Efter at have spillet sig tilbage på PGA Touren indledte Griffin sæsonen med fire slutresultater i top-20, men trods den gode form var det ikke kun sejren, han havde i tankerne. Hold bolden væk fra vandet, og så er kortet til næste år allerede hjemme, var den 31-årige amerikaners ræsonnement, da han bevidst blæste sit drive højre om fairway, højre om bunkeren med.  

Planen lykkedes. Griffin fik bolden op på green i to slag, og en par viste sig at være nok til sejren. Sejren og karrierens første top-10 resultat. Han gik finalerunden tre slag under par og sluttede -14 samlet, et slag foran Hubbard og Harrington.

- Jeg følte mig uhyggeligt rolig, det gjorde jeg virkelig. Jeg var slet ikke så nervøs. Der, hvor jeg slog den hen, det var stort set midten af min fairway. Jeg er ret god ud af roughen, og jeg vidste, at hvis jeg lavede bogey, så ville jeg have et job næste år, så der var ingen chance for, at jeg ville tage vandet i spil. Jeg vidste, vinklen derfra var fin. Jeg er bare så lettet over, at det er overstået, sagde Griffin efter sejren.

Overstået, men også først lige begyndt. I sine fem turneringer denne sæson er en 18. plads Griffins værste resultat. Han klatrer til tops i FedEx Cuppen, har vinderkategori på PGA Touren frem til udgangen af 2022 og er kvalificeret til The Masters i april.

For Lucas Bjerregaard blev finalerunden ved Houston Open en blandet pose bolcher. På sjette hul kostede et vildt drive en triplebogey, og frederikshavneren nåede også til +4 for dagen på niende hul.

Men Bjerregaard er ikke verdens nummer 59 for ingenting, og på bag-ni viste han sin klasse med fire birdies for at spille sig tilbage til par. Samlet sluttede han tre under par på 45. pladsen.

Sebastian Capppelen lavede tre birdies på sin finalerunde, men fire bogeys fandt også vej til scorekortet. +1 for dagen gav et lille fald i stillingen til 62. pladsen i +2.

Cappelen har klaret tre ud af fire cuts på PGA Touren, men han har endnu ikke fået det store ud af sine weekender. Han er nede som nummer 138 for sæsonen.

Link til resultatet 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer