Karrierens første sejr sikret efter omspil | Golf.dk
Tyler Duncan startede ugen som nummer 387 på verdensranglisten. Med sejren rykker han frem til nummer 170.

Foto: Getty Images

Karrierens første sejr sikret efter omspil

25/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Lørdag lagde Brendon Todd sig i spidsen for The RSM Classic med en sublim runde i 62 slag. Dermed fik han mulighed for at vinde for tredje uge i træk på PGA Touren. 

Arnold Palmer, Gary Player og Tiger Woods er blandt de seks spillere, som gennem tiderne har gjort noget tilsvarende. Todd, der startede året uden for top-2000 på verdensranglisten, havde chancen for at blive den syvende i rækken.

Men det skulle ikke være på Sea Island Golf Club. Efter 12 runder i træk i 60'erne, hvor hans gennemsnitsscore var 65,33 slag, løb den 34-årige ind i problemer søndag.

Selv med birdies på 15. og 16. hul var det ikke nok til at rette op på problemerne, han havde bragt sig i tidligt på runden, og Todd måtte skrive under på 72 slag, +2, og nøjes med fjerdepladsen i -16. Det var tre slag for mange til at nå med i omspillet. 

Tyler Duncan startede søndagen med bogey på sit første hul, men derfra begyndte han at klatre mod toppen. Med tre birdies på de sidste fire huller sikrede han sig en 65'er, og det skulle vise sig at være nok til at forlænge turneringen.

Webb Simpson gik en 67'er for at matche Duncans total i -19.

Begge spillere fik par på 18. hul, da de gik i direkte duel, men under andet forsøg sikrede Duncan karrierens første sejr på PGA Touren med en birdie.

Duncan rykkede op på PGA Touren med en fjerdeplads i Korn Ferry Tour Championship først i september, og det har sat tingene i perspektiv for den 30-årige.

- Jeg ved ikke engang, hvad jeg skal sige. Jeg er bare så glad for at spille herude, og at vinde, det er utroligt. 

- Jeg vidste, det ville blive en svær dag herude. Det var koldere, vinden tog til, og jeg prøvede bare at gøre det bedste, jeg kunne, og at kæmpe til det sidste, sagde Duncan efter sejren.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer