Karrieren kan få tiltrængt vind i sejlene | Golf.dk
Therese O'Hara er klar til finalen

Karrieren kan få tiltrængt vind i sejlene

21/07 - 2017 | Mikkel Ring Christensen

Havde Therese O'Hara ikke klaret sig gennem LPGA Tourens Q-School, havde hun sandsynligvis ikke været professionel golfspiller i dag. Tilværelsen som spiller i kanten af de store tours er et hårdt slid for at få pengene til at række, og et nyt år på Symetra Tour virkede ikke tiltrækkende på den amerikansk bosatte dansker.

2017 er ikke forløbet som håbet, og med kun tre klarede cuts ud af 13 turneringer er O'Hara blot nummer 132 på pengelisten. Det betyder, at hun er i alvorlig fare for at miste sin plads på verdens stærkeste tour, og er hun ikke kommet på andre tanker siden efteråret, vil det kunne betyde et karrierestop.

Sæsonen er dog langt fra spillet til ende, og O'Hara har stadig mulighed for at ændre på sin situation. Et skridt i den rigtige retning top hun torsdag i Marathon Classic på Highland Meadows Golf Club. Med en håndfuld birdies på scorekortet gik hun en runde i 69 slag, hvilket giver en delt 33. plads. 

Der er seks slag op til Gerina Piller på førstepladsen, men scoren i -2 er kun to slag til top-10. O'Haras bedste placering i karrieren er en delt 31. plads, og efter den fornemme start er der gode muligheder for at forbedre den personlige rekord. 

Hun deler placeringen i tabellen med landsmanden Emily Pedersen,som leverede et fejlfrit scorekort med to birdies. Den 21-årige har spillet seks turneringer, klaret seks cuts og er godt på vej mod det syvende med mulighed for yderligere avancement fra den nuværende 76. plads på pengelisten.

Til gengæld ser det ikke for godt ud for Nicole Broch Larsens chancer for weekendarbejde. En otter på hul 16 efterfulgt af en doublebogey satte den 24-årige langt tilbage, og selv en eagle på hul 18 kunne ikke redde runden. Det blev til 77 slag og en placering nede som nummer 140 ud af de 144 startende.

Link til stillingen.  

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer