Karriere som professionel og amatør i balance | Golf.dk

Karriere som professionel og amatør i balance

04/10 - 2016 | Martin Rahbech

Timingen ville egentlig være perfekt. Peter Launer Bæk spillede World Amateur Team Championships / Eisenhower Trophy. I næste uge stiller han op ved Q-School til ECCO Tour.

Men den professionelle karriere må altså vente en sæsons tid.

- Jeg har overvejet det meget, og jeg har også talt meget med landstræneren om det. Jeg har haft en fin sæson, men ikke helt vildt god, og jeg vil gerne bevise, at jeg er klar til at tage det næste skridt.  Jeg forbliver amatør og jeg kan spille store turneringer som British Amateur, French Amateur og German Amateur. Men samtidig vil jeg spille en del på ECCO Touren for at udvikle mig i den retning, hvor jeg kan præstere blandt de professionelle, siger Peter Launer Bæk til Golf.dk

Hans planer for 2017 er, at han skal spille så meget som muligt på ECCO Touren, og derfor spiller han Q-School for at sikre sig en kategori, der giver ham solid adgang til masser af turneringer

-Jeg håber, jeg kan spille mig til en god kategori. Jeg skal så spille syv turneringer i tre lande for at opnå den bedste kategori til det følgende år, så derfor er det vigtig med en god præstation på Q-School, så jeg kan få sat et godt turneringsprogram sammen, siger Peter Launer Bæk.

I den kommende sæson håber han også at spille EM både individuelt og for hold. Eisenhower Trophy bliver det dog ikke til, for det afvikles næste gang i 2018.

Men der er meget at tage med videre fra oplevelsen i Mexico, hvor han individuelt sluttede på 84. pladsen og sammen med John Axelsen og Marcus Helligkilde sluttede på 21. pladsen i nationskonkurrencen.

- Det var den fedeste golfoplevelse nogensinde i mit liv, og det vil jeg aldrig glemme. Det var så ikke et specielt godt resultat, men det var svært at få spille til at fungere i 30 graders varme og en luftfugtighed på 95. Det har jeg godt nok aldrig prøvet før, siger Peter Launer Bæk.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer