Karlsson: Axelsen er imponerende | Golf.dk

Karlsson: Axelsen er imponerende

28/08 - 2016 | Claus Rødgaard Thomsen

John Axelsen, der er 18 år og eneste amatør, der klarede cuttet ved Made in Denmark, fik i sidste runde chancen for at spille sammen med Robert Karlsson.

Svenske Robert Karlsson er 46 år gammel. Han har spillet Ryder Cup to gange og har vundet 11 gange på europatouren. Så han har set lidt af hvert. Alligevel er han imponeret over John Axelsen.

- Jeg vil ikke lægge noget pres på ham, men han er en meget imponerende ung mand. Han er en af de bedste amatører, jeg har set længe. Og jeg har set mange, siger Robert Karlsson.

Han roser Axelsens ballstriking og den måde, hans slag flyver i luften.

- Hans spil skal stadigvæk poleres, men det er helt naturligt. Han laver stadig nogle fejl, hvor han chipper ind og bruger for mange putts, men sådan vil det altid være, når man er så ung, siger han.

Robert Karlsson nævner 4. hul på finaledagen som et eksempel. Her lå Axelsen lige kort af green i to slag, men endte med en sekser efter et middelmådigt chip og tre putts.

Karlsson sludrede flittigt med John Axelsen under runden. 

- Da jeg var ung har jeg selv haft gode og dårlige erfaringer med at spille med ældre, etablerede spillere. Og jeg vil ikke have, at han skal huske mig som én af de dårlige oplevelser, siger den 196 centimeter høje svensker.

Han vil ikke nævne navne på dem, han selv betegner som “røvhuller”. Men fortæller, at han som ung spillede med en stjerne, der var blandt de tre bedste i verden. En ung og entusiastisk Karlsson spurgte ham, om han ville komme til Europa og spille om sommeren, hvortil stjernen svarede, at han ville “komme, når de betaler mig for det”.

- Det behøvede han jo ikke at sige, og jeg tænkte bare “hvilket røvhul”.

Til gengæld husker Karlsson en gang, han spillede på Filippinerne med Nick Price og Fred Couples:

- De sagde begge “vi er enige om, at publikum ikke er kommet for at se dig, ikke?”. “Jo”, sagde jeg. Så sagde de, at de ville sørge for at vente med at putte ud på alle hullerne, så jeg kunne blive færdig først, inden alle tilskuerne begyndte at flytte sig til næste hul. Og jeg syntes bare, det var fantastisk, husker Robert Karlsson.

Han fortæller, at han er mentor for Madelene Sagstrom, der som ham er fra Sverige. Hun er et ungt talent, der lige er blevet pro og fører den næstbedste amerikanske tour, Symetra Touren.

- Det er altid sjovt at interessere sig for de unge spillere og høre fra dem, siger Robert Karlsson.

John Axelsen gik en sidste runde i 74 slag og sluttede på en delt 40. plads ved Made in Denmark.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer