Karen: - Jeg vil have revanche på Augusta | Golf.dk
Karen Fredgaard beskriver Augusta National som en helt særlig udfordring. Her er hun på 18. tee, hvor hun stadig havde mulighed for at vinde den kun anden udgave af Augusta National Women's Amateur Championship.

Foto: Getty Images

Karen: - Jeg vil have revanche på Augusta

09/04 - 2021 | Claus Rødgaard Thomsen

Karen Fredgaard kommer fra Asserbo Golf Club. Her er der masser af huller, hvor man skal beslutte, om man vil spille aggressivt eller defensivt.

Alligevel er det ikke helt det samme som i lørdags, hvor hun var i spidsen for Augusta National Women’s Amateur Championship og stod midt på fairway på et af verdens mest berømte par 5-huller.

Et halvtykt slag med hybridkøllen kostede en tur i vandet og en dobbelt bogey på 15. hul. Men hun fortryder intet.

- Jeg tænkte bare på at holde min gameplan. Jeg kunne ikke vide, om nogle af de andre piger ville lave noget vanvittigt godt på de sidste huller. Da jeg stod på 15., anede jeg ikke, at Zhang var i gang med at lave triple bogey på 13. Det var ikke en dårlig beslutning. Jeg ville kunne lykkes med det slag fire ud af fem gange. Jeg slog bare et dårligt slag lige dér, og dem slog jeg kun to-tre af på hele runden, siger hun, da Golf.dk fanger hende onsdag aften.

Karen Fredgaard spillede de midterste seks huller af Augusta i fire under par under lørdagens finalerunde (som hun kvalificerede sig til via to gode indledende runder på Champions Retreat - banen).

Da andre lavede fejl var hun pludselig alene i spidsen med en håndfuld huller igen.

-  Jeg tænkte aldrig ”den er hjemme”. Jeg tænkte bare, at jeg havde en chance.

Den chance beholdt hun hele vejen. Også efter sin 7’er på 15. Men et besøg i fairwaybunker på 18. hul kostede en bogey, hvilket lige præcis betød, at hun ikke nåede med i omspillet, som Japans Tsubasa Kajitani vandt. 

Under tv-interviewet lige efter så Fredgaard skuffet, næsten grædefærdig ud.

Nu er perspektivet et andet. Da jeg spørger, hvor højt oplevelsen rangerer, begynder hun at remse alle de fede ting, hun har prøvet. Så mange, at min kuglepen ikke kan følge med. Der er VM, EM, British Amateur, US Amateur og meget mere.

- Men der er ikke noget, der kommer tæt på at spille på Augusta-banen og have caddies på. Det var så megefedt. Nu ser jeg tilbage på ugen som en fantastisk oplevelse, fortæller hun.

Hun uddyber, at damerne fik lov at føle sig som noget særligt på Augusta. Allerede ved ugens begyndelse var alle i feltet inviteret til spisning i klubbe, hvor formadn Fred Ridley, en af golfens mest magtfulde mænd, bød dem velkommen.

- Der var masser af medlemmer på første tee, da vi skulle ud. Man kunne godt mærke, at det også var stort for dem, at vi var der, siger Karen Fredgaard.

Derfor vil hun også tilbage igen.

Karen Fredgaard er 21 år gammel og som nummer 31 på amatørernes verdensrangliste ligner hun unægteligt den næste danske leverance til de store tours. Så spørgsmålet er, om ikke en snarlig tilværelse som pro frister.

- Det er muligt og realistisk. Men jeg vil gerne være 100 procent klar, og jeg vil gerne spille i USA. Jeg har ikke så meget lyst til at skulle kæmpe for det på europatouren. Så som det ser ud nu, tager jeg i hvert fald et år mere på college, siger hun.

Det betyder selvfølgelig også en dør på klem til Augusta National Women’s Amateur Championship til næste forår.

- Jeg vil gerne have revanche, så det er med at holde sin placering. Som ikke-amerikaner skal man ligge omkring top-40 i verden, når året er omme, siger hun.

Karen Fredgaard er en Danmarks hotteste spillere lige nu. Hun har otte top-10 placeringer i sine sidste ni tællende turneringer på amatørernes verdensrangliste. De fleste af dem opnået i USA, hvor hun går på college i Houston.

- Jeg har arbejdet meget med det mentale. Med at acceptere følelser i stedet for at kæmpe imod dem. Det kommer jeg aldrig til at kunne 100 procent, men jeg er blevet klart bedre til det, lyder hendes forklaring.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,538,906
 • Unique Visitor:191,244
 • Registered Users:170,127
 • Unregistered Users:31,608
 • Blocked Users:12,473
 • Published Nodes:16,531
 • Unpublished Nodes:328
 • Server IP:10.230.58.21
 • Your IP:3.235.191.87
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:98
  • This week:91,437
  • This month:439,409
  • This year:3,539,688

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk