Kandidaterne er fundet: Afgiv din stemme på et stærkt strategisk hul i Danmark | Golf.dk

Kandidaterne er fundet: Afgiv din stemme på et stærkt strategisk hul i Danmark

03/04 - 2021 | Claus Rødgaard Thomsen

Hvad et godt strategisk golfhul er, kan give anledning til masser af diskussioner på terrasserne ved klubhusene.

Den diskussion vil vi gerne hive ind i det store, danske fællesskab, som Golf.dk og Dansk Golf er.

Vi har tidligere bedt jer om at nominere huller, som tester jeres course management.

Nomineringerne har været talrige, men nogle huller er nævnt igen og igen. Dem kan I læse mere om her. 

Når du har læst artiklen, kan du klikke dig videre til afstemningen lige her, og afgive din stemme på det bedste af de nominerede huller.

I alt 18 huller fra 18 forskellige baner vil blive udvalgt. De seks vælger I, læserne. De resterende 12 bliver valgt af danske banearkiteter og andre eksperter. Henover året vil vi så endnu mere i dybden med præsentationer i video og tekst af de 18 helt særlige pletter på det danske golflandkort. 

Vi trækker lod om et dusin bolde blandt dem, der medvirker i afstemningen. Tak for klubber og læsere for billeder og information om de deltagende huller.

Hullerne er listet efter klub i alfabetisk rækkefølge.

Esbjerg Golfklub, Marbæk, hul 4, par 5

Undgå lyng i drivet. Den langtslående kan skære hjørnet i doglegget, men det kan være risikabelt. Kun de største vovehalse slår efter green i andet slaget. Placeres andetslaget 50-100 meter fra green er det optimalt, men vær opmærksom på, at en lynglomme snor sig ind i fairway i højre side ca. 70 meter før green. At sigte efter midten af green kan være et godt valg.

 

Hul 4 i Esbjerg

Great Northern, hul 18, par 5

Et kort par 5-hul, alt afhængig af, hvilket teested, du spiller fra. Der er vand i hele venstre side, og green er en ø-green, som afkræver to fantastiske slag, hvis den skal nås i to. Vinkler spiller også en rolle, så du har risk/reward-overvejelser ved alle dine slag.

Great Northerns hul 18 har en ø-green

Furesø Golfklub, Hestkøbgaard, hul 4, par 4

Det er udfordringer hele vejen fra tee til green. Hullet er næsten 90 grader dogleg højre, hvor der er et stort strafområdet i højre side og et mindre i venstre side.

Placeringen af drivet med den rigtige længde er nøglen til at nå green in regulation. Fairway skråner fra venstre mod højre ift. spilleretning, så drivet skal holdes i venstre side af fairway. Hvis man kommer for langt ud i højre side, vanskeliggøres spillet mod green, hvor høje træer og strafområde nemt kommer i spil. 

Approach mod green er meget krævende. Der skal slås igennem en forholdsvis smal åbning, hvor træer er i spil i både venstre og højre side, og samtidig fra et nedadbakkeleje.

Green er beskyttet af to green bunkers med out of bounds meget tæt på i venstre side. Green hælder fra bagkant til forkant og fra højre mod venstre, så approach til green skal ligge under hullet.

Furesø Golfklubs hul 4 på Hestkøbgaard-sløjfen tester strategi og præcision

Ledreborg Palace Golf Club, hul 12, par 5

Hul 12 i Ledreborg rummer mulighed for at være både grådig og konservativ, uanset hvad dit niveau er. I drivet skal du overveje, hvor meget af søen i højre, du vil bide over. Et blindt andetslag kalder også på omtanke og et køligt hovede. Især hvis du vælger at være aggressiv og gå mod green. Green er smal og har vand til højre og bag sig, så nogle pinplaceringer kræver nøje overvejelse af, om du vil prøve at slå den tæt på. Bunkers i begge sider af fairway bør også spille ind i forhold til dine køllevalg.

 

Husk at tænke dig om på hul 12 i Ledreborg.

Lyngbygaard Golf, hul 16, par 4

Hullet er rimeligt tilgivende fra tee. Der er god plads, men både længde og retning er afgørende for indspillet til green. Efter et svagt dogleg mod højre, falder fairway væk fra spilleren og det går nedad hele vejen til green.

Green falder ligeledes væk fra spilleretningen samtidig med at der er to store plateauer spillerne skal tage højde for. Bag ved green falder det ligeledes væk fra spilleretningen og et slag der er for langt, resulterer ofte i flere tabte slag.

Højre side af fairway giver lettere adgang til green. Et indspil der ender kort giver fortsat mulighed for en score på hullet.

Lyngbygaards hul 16 stiller krav til dit approachslag

Hedeland Golfklub, hul 11, par 4

Hul 11 i Hedeland er et par 4-hul af middel længde. En å skærer sig diagonalt over fairway og for den dygtige spiller er det en overvejelse at prøve at slå over åen. Det kræver en lang carry fra det højt beliggende teested. Hvis man ikke forsøger at slå over åen, kan man give sig selv et kortere approach i højre side af fairway end fra venstre side. Kortslående spillere skal i andetslaget overveje, om de vil gå efter green, hvor der ligger en sø kort til venstre for greenen. Hul 11 slutter på Danmarks eneste triple green.
 

Hedelands hul 11 afkræver beslutningskraft både i drivet og  andetslaget.

Hillerød Golf Klub, hul 3, par 4

Et kort par-4 hul, hvor de langtslående kan slå ud med driver, mod den bredere sidste del af fairwayen op mod greenen. Dette giver gode muligheder for en birdie, men med en jernbane i venstre side og skov i højre er det et slag med høj risiko.

Det sikre valg er at slå ned i dalen med et jernslag og herefter slå mod green. Vær hellere lidt for kort med slaget til greenen, da for langt byder på ekstra udfordringer ned ad en stejl skråning.

I Hillerød kan du vælge at være grådig på hul 3

Holstebro Golfklub, Skovbanen, hul 13, par 5

Teestedet er højt placeret, her har man en flot udsigt udover hullet og skoven.

I drivet har de langtslående muligheden for at rulle den helt ned af bakken, men det er meget smalt dernede og træer og lyng venter på din bold, hvis man ikke rammer fairway. Lykkedes satsningen, så kan man nå hullet i to.  De mere kortslående har hele tiden et valg om hvilket plateau de skal ramme, så de ikke ligger på en skråning.

Når man kommer ned i dalen, skal man igen op af mod greenen, her snyder det mange at man ikke kan se bunden af flaget og det er en lang green, så man kan vurdere længden forkert.

Der er mange beslutninger at tage på Holstebros hul 13.

Lübker Golf Klub, Sky, hul 2, par 4

Hullets design er meget malerisk, hvor du fra teestedet står og kigger på en fairway der syner meget smal omkranset af nåletræer. Drivet syner ekstra smalt, da andenslaget er igennem en åbning af rigtig mange træer og denne passage er kun 25 meter bred. Det skal du have in mente, hvis du vælger driver fra tee.

Green ligger let hævet, omkranset af bunkers og wastearea, dette gør at en stor green ser markant mindre ud når alle ulykkerne blotlægges på denne måde. Green er yderst kuperet.

Hvis du vælger driver på hul 2 i Lübker (Sky), betaler du en høj straf, hvis du er en smule skæv fra tee.

Næstved Golfklub, hul 18, par 5

I drivet er vand i spil fra alle teesteder. Langtslående kan selvfølgelig tage chancen. I andet og tredje slag er der vand i spil til højre for fairway hele vejen til og med green. I venstre er der hvide pæle hele vejen. Spilles bedst med drive midt i fairway inden søen. 2. slag frem mellem 100 og 150 meter og derfra sikkert midt på green. Der er vand til højre og bunker til venstre for green.

Næstveds hul 18 kræver omtanke og pæcision for at undgå vandet i både tee-slag og hele vejen frem til green.

Trehøje Golfklub, hul 15, par 5

På tee står du placeret højt oppe og kan lige nøjagtig se flaget forude henover lyng og egekrat, og umiddelbart ser det ikke ud til, at der er meget fairway at ramme, da hullet snor sig som et S gennem et smukt og kuperet lyngområde. God course management er altafgørende. Vælger du det lange drive og skærer ind over lyngen, er det muligt at nå green i to slag. Vælger du i stedet et sikkert udslag fra tee, kan du stadig risikere et svært andet slag med et skævt leje, da fairway hælder til højre det meste af vejen. Green er i tre plateauer og ligger hævet over fairway. 

Trehøjes hul 15 kan nås i 2, men kun hvis du er modig.

Vejle Golf Club, Skoven, hul 3, par 4

Vær realistisk. Hullet er et at de smukkeste på banen, og et af de sværeste. Højdeforskellen fra teested til fairway kan give et sug i maven de første gange, man spiller Skoven 3.
Du kan dele hullet op i tre, så du holder bolden sikkert i spil fra tee til green. Men du skal også tænke over, hvor du vil placere dit drive. Venstre side af fairway er mere sikker end højre på grund af bækken. Men det er ved bækken, at du har kortest til green og størst sikkerhed for et flat leje.

Vejles hul 3 (Skoven) er måske et af Danmarks mest mindeværdige golfhuller.

Aarhus Golf Club, hul 4, par 4

Et hul, der sætter alle spillere under pres på samtlige slag på hullet, uanset handicap. Herretee spiller 405 meter og dametee 330 meter. Hullet er orienteret direkte mod vest og spilles således næsten altid i modvind skråt fra højre eller lige ind i vinden.  Som det ikke er nok er der en lang carry over en sø, og så er der out hele vejen i venstre side på hullet, helt frem til greenen.  Drivet skal helst ligge omkring 260 meter ude, da der her findes et lille areal på cirka 200 m2 som er nogenlunde fladt, ellers har man bolden under fødderne og svagt downhill.  Næste slag skal igennem en 18 meter smal passage med to 25 meter høje træer, hvor imellem der løber en lille bæk. Der er også et strafområde i højre side, out-of-bounds i venstre og så til en green 170 meter fremme der falder væk fra spilleretningen og med en falsk forkant. Arkitekten har i sandhed været ond i sulet den dag, da dette hul blev kreeret

Aarhus hul 4 rummer et utal af udfordringer.

Du kan også klikke dig videre til afstemningen lige her.

User Comments:

 • Great Northern Hul 18

  05/04 - 2021 |

  I særklasse det bedste hul af alle listede. mvh Benny Balle jensen

 • Great Northern Hul 18

  05/04 - 2021 |

  I særklasse det bedste hul af alle listede. mvh Benny Balle jensen

 • Great Northern Hul 18

  05/04 - 2021 |

  I særklasse det bedste hul af alle listede. mvh Benny Balle jensen

 • Great Northern Hul 18

  05/04 - 2021 |

  I særklasse det bedste hul af alle listede. mvh Benny Balle jensen

 • Great Northern Hul 18

  05/04 - 2021 |

  I særklasse det bedste hul af alle listede. mvh Benny Balle jensen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:3,176,777
 • Unique Visitor:178,232
 • Registered Users:166,910
 • Unregistered Users:31,318
 • Blocked Users:12,450
 • Published Nodes:16,334
 • Unpublished Nodes:318
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:34.239.150.57
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:11,646
  • This week:101,713
  • This month:412,663
  • This year:3,177,430

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk