Kampen om europatouren: Simonsen har ingen nerver | Golf.dk

Kampen om europatouren: Simonsen har ingen nerver

15/11 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

Martin Leth Simonsen er vendt tilbage til Lumine Golf Club, hvor han på sidste hul af sidste års Q-School slog sit birdieputt på en perfekt linje. Bolden løb bare tør for kræfter lige kort af hullet. Var den trillet et par centimeter mere, ville han have spillet europatour i 2019. 

- Jeg hænger mig ikke så meget ved sådan nogle ting. Det var, hvad det var. Hvis jeg har chancen for et putt igen, så kommer den i hvert fald en meter forbi hullet. Det er helt sikkert, siger Simonsen efter han har forladt massagebriksen hos europatourens fysioterapeut.

I stedet blev det challengetouren, og den sæson har han netop afsluttet med en samlet 38. plads. Tilbage i maj hentede Simonsen to andenpladser, men siden er hans bedste placering en delt 10. plads.

- Jeg spillede rigtig fint i starten af året. Jeg har ikke spillet så dårligt resten af året, jeg har bare ikke fået noget ud af det. Sådan er golf; nogle gange får du meget ud af det, og andre gange sker der ikke rigtig noget. Og sådan har det lidt været de sidste par måneder. 

- Hvis du havde spurgt mig før sæsonen gik i gang, så havde jeg sagt, det var fint at komme i top-45, men efter den start var jeg ikke super imponeret, det må jeg nok sige.

Forskellige faktorer var medvirkende til, at topresultaterne udeblev. Simonsen spillede for mange turneringsrunder i træk, så der ikke var tid nok til at træne teknik, og dermed sneg der sig dårlige vaner ind i svinget. Siden begyndte et svingteknisk arbejde, som tager tid at få til at virke, men når målet er at nå verdenstoppen, ikke bare at klare sig på challengetouren, så er det et arbejde, der skal gøres. Sidst men ikke mindst var golf bare golf.

Selvtillid har den aalborgenseren masser af. Vi sidder i klubhuset på Lumine Golf Club torsdag eftermiddag, dagen inden 156 spillere indleder en seks dage lang kamp om 25 sæsonkort til europatouren. 

- Det er ikke en uge, hvor du skal performe dit allerbedste, du skal bare lade være med at spille dårligt. Skyder du tre under hver runde, så står du med et europatourkort. Det er 100 procent sikkert. 

- Man kan ikke rigtigt sige, at det skal ske, for sådan er golf ikke, men hvis jeg driver bolden fint, så kan jeg ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne gøre det. 

Er han nervøs inden sådan en stor opgave, der kan ændre karrierens boldflugt markant? 

- Overhovedet ikke. Jeg vil selvfølgelig gerne kunne spille fuldt på europatouren, det ville selvfølgelig være fedt, men når det er så tidligt på en uge, der er så lang, så kan jeg ikke stå og tænke, at jeg skal være i top-25. Står jeg inden sidste runde og er nummer 25, så kan det da godt være, at jeg føler pres, for så skal der performes. Forhåbentlig kommer presset.

En af grundene til, at den 28-årige er helt afslappet inden starten, det er, at han stadig holder sig inden for sin oprindelige målsætning, efter han sluttede på fjerdepladsen på Nordic League i 2018.

- Målet for i år var at blive top-45 og så top-15 næste år. Så jeg er stadig der, hvor jeg skal være. Og jeg er heller ikke i tvivl om, at jeg nok skal kunne komme i top-15 næste år. Overhovedet. Hvis det ikke går i år på Q-School, så har jeg stadig næste år til, at det nok skal lykkes.

- Jeg har set, at de par gange, hvor jeg er sluttet i top-3, det er ikke uger, hvor jeg har performet, som jeg synes, jeg skal. Jeg har spillet godt, men det har ikke været uger, hvor det bare går pissegodt, og hvor jeg bare putter lights out. Så jeg ved jo, at mit spil er godt nok til at vinde. Det vidste jeg ikke, da sæsonen startede.

Han er afslappet, selvtilliden er i top, og det kan blive en hjælp, når Simonsen går på banen til første runde klokken 09.50 med håb om at gøre det et slag bedre end sidste år.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Counter

 • Site Counter:2,214,815
 • Unique Visitor:144,588
 • Registered Users:162,163
 • Unregistered Users:31,163
 • Blocked Users:12,415
 • Published Nodes:15,806
 • Unpublished Nodes:300
 • Server IP:10.230.58.22
 • Your IP:3.239.109.55
 • Since:04 Aug 2020
 • Visitors:
  • Today:3,258
  • This week:71,276
  • This month:291,221
  • This year:2,215,243

Klik HER hvis du ønsker at slette alle cookies fra golf.dk