|
Brooks Koepka satte en tyk streg under, at han er verdens bedste golfspiller.

Foto: Getty Images

Kølig Koepka vinder sin første WGC-titel

28/07 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

WGC-FedEx St. Jude Invitational blev på mange måder et symbol på der, hvor henholdsvis Brooks Koepka og Rory McIlroy er i deres respektive karrierer lige nu.

Brooks Koepka var solid som et skibsværft på sin vej til det, der blev hans første sejr nogensinde ved et World Golf Championship.

Gang på gang holede han vigtige og nødvendige putts, imens nordirske Rory McIlroy tillod sine tilsvarende putts at smyge sig uden om hullet. Dermed bortødslede han den føring på to slag, som han havde skabt med en runde i 62 slag lørdag.

Det kunne kun slutte på en måde. Koepkas bogeyfri runde i 65 slag betød, at han sluttede turneringen i 16 under par. Han sejrede dermed med tre slag foran Webb Simpson, som med en runde i 64 slag leverede dagens mest troværdige angreb på verdens lige nu bedste golfspiller.

- Det her er specielt. Det giver mig kuldegysninger bare at tænke på det. Den her har været en af mine favoritturneringer i fire-fem år, sagde 29-årige Brooks Koepka umiddelbart efter sin sejr. 

McIlroy derimod leverede kun en eneste birdie på dagen. Hans runde i 71 slag resulterede i en delt 4. plads. Han har vundet to turneringer i år, men hans nær-ved-og-næsten-oplevelser har vakt lige så stor opmærksomhed. Den 30-årige nordirer har nu 12 top-10 resultater i 2019.

McIlroy og Koepka er med hver fire majors de to bedste spillere i den generation, der lige nu dominerer verdensgolfen. De har begge præsteret på et niveau, der har skruet forventningerne op til det næsten ubærlige. Forventningerne om en tæt dyst mellem verdens nummer et og verdens nummer tre blev da heller ikke indfriet søndag.

Danske Thorbjørn Olesen levede helt sikkert hverken op til egne eller danske fans’ forventninger søndag. En runde i 75 slag (+5) var en forringelse på hele ti slag i forhold til lørdagens runde.

Han sluttede som nummer delt 27 efter en runde, hvor han blandt andet smed to bolde i vandet på 12. hul, hvor han måtte tegne en snemand på scorekortet.

Lucas Bjerregaard havde derimod en respektabel runde i 69 slag (-1). Dermed rykkede han tre pladser frem til en 51. plads.

Koepkas sejr konsoliderer hans placering i toppen af verdensranglisten. Den betyder også, at han nu har vundet fire majors, en World Golf Championship, to ordinære turneringer på PGA Tour, en ordinær europatour-turneringer og fire challengetour-turneringer. 


Link til resultatet


 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer