Kæmpe udfordringer venter danskerne i WGC – Match Play | Golf.dk

Kæmpe udfordringer venter danskerne i WGC – Match Play

26/03 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

WGC – Dell Technologies Match Play begynder onsdag på Austin Country Club, og mandag aften blev de 64 deltagere fordelt på 16 puljer, hvor alle møder alle. 

De to danske deltagere får hver deres enorme bjerg at bestige, hvis de skal slutte som etter i puljen og avancere til lørdagens 1/8-finaler.

Lucas Bjerregaard blev udtrukket fra fjerde seedningslag, og derfor var det forventet, at han ville komme til at møde yderst hård modstand.

Puljen ser sådan ud:
Justin Thomas
Keegan Bradley
Matt Wallace 
Lucas Bjerregaard

Wallace er den seneste vinder af Made in Denmark og et af de største talenter i europæisk golf. I 2016 vandt han fem gange i træk på Alps Touren. Siden har han sejret fire gange på europatouren og er fremme som nummer 35 i verden.

Thomas og Bradley er begge tidligere vindere af PGA Championship. Efter flere års formdyk fandt Bradley tilbage til toppen med sejren i BMW Championship i efteråret. Thomas er tidligere nummer ét i verden og har vundet ni gange på PGA Touren i løbet af de seneste tre et halvt år.

Det er netop Thomas, nummer fem på denne uges verdensrangliste, som Bjerregaard bliver kastet i ilden mod onsdag klokken 18.38 dansk tid.

Det er Bjerregaards tredje start i et World Golf Championship og hans debut i WGC – Dell Technologies Match Play. Han lader til at have fået styr på de amerikanske forhold med en 12. plads og en 30. plads i sine to første og hidtil eneste starter på PGA Touren. Det kommer til at kræve endnu bedre spil, hvis han skal vinde sin pulje i ugens WGC.

I september vandt Thorbjørn Olesen Ryder Cup sammen med Francesco Molinari. Denne uge skal Olesen forsøge at nedkæmpe italieneren, der hentede fem ud af fem point i Paris.

Olesens pulje ser sådan ud:
Francesco Molinari
Webb Simpson
Thorbjørn Olesen
Satoshi Kodaira

Onsdag møder Olesen Simpson klokken 17.21. Amerikaneren har tidligere vundet US Open og hentede den seneste af fem PGA Tour-titler i Players Championship sidste år. Han er nummer 22 i verden.

Kodaira er gruppens svageste led som nummer 67 i verden, men han har dog prøvet at vinde på PGA Touren, og han har syv sejre hjemme på den japanske tour.

De to danskere er i hver deres halvdel af lodtrækningen, og det vil sige, at de først kan komme til at møde hinanden i finalen.

Her kan du se samtlige 16 puljer

Tiger Woods er har fået en – på papiret - relativt mild gruppe med Patrick Cantlay, Brandt Snedeker og Aaron Wise.

Rory McIlroy bør heller ikke være utilfreds med at komme op imod Matthew Fitzpatrick, Justin Harding og Luke List.

Den hårdeste af de 16 grupper ser ud til at blive den med Jason Day, Phil Mickelson, Henrik Stenson og Jim Furyk.

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer