Jysk klub vender nedtur - medlemmerne er de vigtigste sælgere | Golf.dk
Sebber Kloster Golfklub har haft succes med at få sine medlemmer engageret i at skaffe nye ansigter i klubben.

Foto: Jens Morten

Jysk klub vender nedtur - medlemmerne er de vigtigste sælgere

01/09 - 2019 | Claus Rødgaard Thomsen

De sidste år har ikke været nemme for Sebber Kloster Golfklub. Klubben har mistet medlemmer, men det er en glad formand, der tager røret, da Golf.dk ringer ham op.

- Vi er ualmindeligt optimistiske lige i øjeblikket, siger Povl Munk Christensen, der er formand i klubben.

Forklaring skal findes i en kurve, der er knækket. På fire år gik den nordjyske klub med den naturskønne bane fra 750 medlemmer til 570. Men nu er antallet af hoveder steget til over 600.

- Så længe det går den rigtige vej, så er det lige meget, om det går langsomt, fortsætter Povl Munk Christensen.

Langsomt gik det ikke ligefrem, da klubben i august holdt Spil med-dag. I alt 19 gæster dukkede op. Samtlige 19 meldte sig ind bagefter. En effektivitet, som forbløffer selv klubbens egne.

- Vi har da også spurgt os selv rigtig meget hvorfor. Hvorfor virker det, når andet ikke virker nær så godt?, lyder det fra Povl Munk Christensen, som fortæller, at annoncering og Golfens Dag ikke har kastet tilnærmelsesvis lige så meget af sig.

Alligevel har han dog et bud på forklaringen. 

- Jeg er af den overbevisning, at ambassadørsystemet er altafgørende. Så kan vi lave 1000 reklamer, uden at det giver det samme, siger han.

Formanden fortæller, at i Sebber Kloster Golfklub har medlemmerne mulighed for at tage en ven med på par 3-banen uden beregning. Det betyder, at folk kan snuse til sporten uden at forpligte sig, hvad flere også havde gjort, inden de kom til Spil med-dag.

Ifølge Povl Munk Christensen er der i det hele taget kommet en forståelse hos klubbens medlemmer for, at der skal handles, hvis klubben skal fremtidssikres. Man har nedsat et rekrutteringsudvalg og en roll-up med reklame for Spil med-dagen står lige indenfor døren, når man går ind i klubben.

- Vi har også kunnet spare, og det er gået fint i forhold til økonomien. Men den øvelse er jo en stakket frist, og vores medlemmer kunne godt se, at hvis vi ikke fik vendt udviklingen, så ville det være en katastrofe.

Povl Munk Christensen fortæller også, at klubben gør en særlig indsats for at holde fast i de nye.

- Det handler om integration, integration, integration, fastslår han.

Derfor lader man også helt nye komme ud på den store bane hver onsdag, selvom de ikke har noget handicap endnu. Det er den såkaldte Klub 9 (fordi man spiller ni huller), som alle fra kaninklubben kan komme ind i.

Og fra Klub 9 forsøger man at få folk direkte over i andre klubber-i-klubben og sikre, at det nye medlem møder nogle af de samme mennesker hver gang.

- Man er nødt til at lave noget curling foran dem. Jeg talte med én, der havde spillet i fem-seks år, som ikke kunne få sig selv til at banke på døren til herreklubben. Jeg sagde til ham, at “det er jo bare at melde sig til!”. Men han havde brug for en, der gik med ham, og nu kommer han der så endelig fast. Folk tror, at dem der er i herreklubben er gode og kan alt muligt, men sådan er det jo slet ikke, siger Povl Munk Christensen.
 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer