Jysk bane er i lukningsfare | Golf.dk
Det er tid til refleksion i Brundtland, hvor banen lige nu er lukket og personalet opsagt.

Foto: Dansk Golf Union

Jysk bane er i lukningsfare

02/01 - 2020 | Claus Rødgaard Thomsen

Medlemmerne af Brundtland Golf Klub har ikke nogen bane at spille golf på lige nu.

Banens ejer, Ejvind Dam Jensen, har afskediget al personale på banen, som han samtidig har lukket.

- Det er med tungt hjerte, jeg har set mig nødsaget til at træffe denne drastiske beslutning. Jeg kan dog glæde mig over, at der allerede har været konkrete forespørgsler på køb af hele eller dele af jorden, meddeler Eivind Dam Jensen.

Han begrunder i en pressemeddelelse lukningen med, at han over nogle år har tabt et to-cifret millionbeløb på driften af banen, der ligger i Toftlund midt i Sønderylland.

Den stedlige golfklub har i 2019 haft kontingenter svarende til omkring 250 fuldt betalende medlemmer.

Ifølge Ejvind Dam Jensen har der været omkring 1,3 millioner i indtægter på anlægget, mens det har kostet omkring fire millioner at holde det i den ønskede stand.

Ejvind Dam Jensen åbner dog en dør på klem for, at der kan blive spillet golf på banen igen.

Han bruger betegnelsen “time out” om beslutningen. Og han opfordrer medlemmer af Brundtland Golf Klub til at tøve en kende med at melde sig ud.

- Der skal naturligvis gerne spilles masser af golf på Toftlunds flotte golfanlæg, blot skal det ikke være for mine penge, siger han.

Han opfordrer i sin pressemeddelelse golfklubbens bestyrelse til at tage en dialog med ejerne af det lokale golfhotel og med Tønder Kommune med henblik på selv at overtage driften af banen.

Golfklubben har eksisteret i omkring 38 år.


 

User Comments:

 • Magen til Skjoldenæsholm GC sagen?

  02/01 - 2020 | Jan Pedersen

  Lyder som om at også dette anlæg i for lang tid udelukkende har været en underskuds-forretning - igen ved at ejer eller ejergruppe har hældt et par millioner i kassen hvert år (for at dække og drifte videre), mens medlemmer, gæster, erhverv og netværk mm. nok har betalt for lidt for et ellers glimrende produkt ........ super trist læsning. Er det snebolden der ruller nu? Skal vi forvente 8-10 banelukninger i 2020? ............... (og nej, disse lukninger skyldes ikke langsomt spil - eller snakken om langsomt spil)

 • Ærgeligt, håber en løsning findes.

  02/01 - 2020 | Bent Søgaard Sørensen

  Vi har haft nogle dejlige matcher på den spændende bane med overnatning hvor vi altid var 4 eller 5 par med golfhotellet og restauranten som 'after golf' - hygge.

 • Håber I finder en løsning

  02/01 - 2020 | Tim Holst Petersen

  Så vidt jeg husker, er det dog ikke første gang Brundtland er i problemer vel? 250 fuldtidsmedlemmer kan da heller ikke bære den klub (eller nogen anden)... langt fra.

 • Håber det igen kommer en løsning

  02/01 - 2020 | Finn Fogh

  Er meget imponeret af Eivind, at han blev ved at bruge penge på banen, med al den modstand han har mødt!

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer