Justin Thomas vinder i omspil | Golf.dk
Justin Thomas har vundet tre af de seneste syv turneringer, han har deltaget i.

Foto: Getty Images

Justin Thomas vinder i omspil

06/01 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Justin Thomas gik ind til finalerunden ved Sentry Tournament of Champions et slag efter Xander Schauffele. Efter ottende hul var de lige, da Schauffele tre-puttede og Thomas leverede en birdie. Det blev starten på en stime, der sendte Thomas fri i toppen.

Fra ottende til 15. hul på Plantation Course producerede Thomas seks birdies, og med 11 sejre på PGA touren bag sig lignede det en formalitet at cruise hjem og få overrakt titlen. Så nemt skulle det dog ikke blive, for en fairwaybunker på 16. hul skabte problemer og kostede en bogey.

Derefter var der kun et slag mellem de to i førerbolden. Thomas hookede en 3-wood i andetslaget til 18. hul og måtte tage et drop. Det kostede en bogey, og da Schauffele ramte green i to, var det pludselig den forsvarende mester, som var på vej mod sejren.

Puttet for eagle blev slået for hårdt, og da han missede fra to meter for birdie, var de helt lige efter 72 huller. Thomas brugte 69 slag, Schauffele et flere, for at nå til -14 for ugen.

Samme total var Patrick Reed i klubhuset med. Søndagens bedste runde i 66 slag – med syv birdies og 11 pars – rykkede Reed op på en delt førsteplads fra fjerdepladsen.

Derfor måtte de tre tilbage til 18. tee for at afgøre årtiets første turnering mellem sig. Schauffele faldt som første mand, igen via et tre-putt. I andet forsøg delte Reed og Thomas med pars, og på tredje omspilshul sikrede Thomas, mesteren fra 2017, sig sejren, da han slog en wedge inden for en meter efter at have taget en 3-wood tungt i andetslaget.

Ud over at se en anden løbe med sejren måtte Reed også lægge øre til hån fra publikum. Der er gået en måned, siden Reed fik en straf for at forbedre sit leje under Tiger Woods' turnering på Bahamas. Selv insisterer Reed på, at det ikke var en bevidst handling, men tv-billederne har givet mange seere en anden opfattelse. 

I hvert fald den tilskuer nær 18. green, som råbte ”cheater”, da Reeds putt for birdie løb forbi hullet kort før Thomas sikrede sig sejren. 

Det er den 12. sejr på PGA Touren til 26-årige Thomas. Tidligere i historien er kun Tiger Woods, Jack Nicklaus og Sam Snead noteret for så mange sejre i den alder. Thomas har vundet tre af sine seneste syv turneringer og selvom han forbliver på verdensranglistens fjerdeplads, blev afstanden til toppen en del mindre med sejren.

- Det betyder meget. Under en del af mine sejre var jeg heldig – ligesom i dag. Det er det, der sker, når man vinder. Tingene går din vej. Selvfølgelig har man brug for at spille godt og sænke nogle putts og slå nogle gode slag, men til syvende oog sidst har man brug for medgang, og det havde jeg uden tvivl i dag. Det føles fantastisk, sagde vinderen efter puttet for sejren faldt.

Link til resultatet

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer