Justin Thomas og Rory McIlroy i førerbold | Golf.dk
Justin Thomas har sat kusrsen mod sin første sejr siden februar.

Foto: Getty Images

Justin Thomas og Rory McIlroy i førerbold

05/08 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Der er et brag af en finale i vente ved WGC – Bridgestone Invitational, den sidste i rækken på Firestone Country Club. Tiger Woods har vundet otte gange, men det bliver ikke til en niende afskedsssejr. Med en 73'er faldt den 14-dobbelte majorvinder tilbage til 28. pladsen i -3.

Det er 11 slag fra fronten, hvor verdens nummer tre, Justin Thomas, er at finde. Halvvejs genem turneringen delte Thomas førstepladsen med Tommy Fleetwood og Ian Poulter, men under lørdagens spil stak amerikaneren af.

Thomas lavede seks birdies på en tredje runde i 67, tre under par, og det bragte ham til -14 samlet. Det giver verdens nummer tre et forspring på tre slag inden de afgørende 18 huller. Fleetwood var langt fra sit bedste og skulle bruge 74 slag, mens Poulter spilede banen i par.

Det giver den engelske Ryder Cup-helt del i andenpladsen, men det er Rory McIlroy, som får æren af at dele førerbold med Thomas. Nordireren gik en bogeyfri tredje runde i -3 og nåede derved til -11.

Thomas og McIlroy deler hjemmeklub i Florida og kender hinanden godt, men det er første gang, de sammen skal ud i sidste bold i et World Golf Championship.

- Det bliver sjovt. Rory og jeg har spillet meget sammen. Vi har spillet sammen i en masse turneringer, men aldrig i en situation som denne. Jeg er sikker på, vi kommer til at veksle ord her og der, men han kommer til at passe sit, og jeg vil passe mit, sagde Thomas efter runden. 
 
Poulter har del i andenpladsen i -11. Han er et slag foran Jason Day, og det er også for tidligt at afskrive Jon Rahm og Rickie Fowler i kampen om sejren. De deler syvendepladsen i -8.

Thorbjørn Olesen havde en fin lørdag i Ohio og får mulighed for at forbedre sin syvendeplads på Race to Dubai. Efter fem huller var han -1 uden at have lavet en eneste par. Derfra blev det mere stabilt, og dagens arbejde endte med 69 slag, -3.

Det gav et hop på ni placeringer til nummer 22 i -4. Derfra er der tre slag frem til top-10. Søndag skal danskeren spille med vinderen af den grønne jakke, Patrick Reed. De går på banen klokken 18.00 dansk tid, to timer inden førerbolden.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer