Justin Thomas ny nummer ét i verden | Golf.dk
27-årige Justin Thomas er den tredjeyngste spiller i historien til at nå 13 sejre på PGA Touren. Han gør samtidig en ende på Jon Rahms to uger lange ophold som verdensetter.

Foto: Getty Images

Justin Thomas ny nummer ét i verden

03/08 - 2020 | Mikkel Ring Christensen

Slutstillingen viste et forspring på tre slag, hvilket kunne indikere en komfortabel sejr til Justin Thomas. Det var langt fra sandheden. Et godt stykke inde i finalerunden ved WGC - FedEx St. Jude Invitational delte fem spillere førstepladsen med tre yderligere et slag efter.

Nær afgørelsen på TPC Southwind tyndede det ud blandt titelbejlerne, og på de sidste huller var det reduceret til et opgør mellem Thomas og Brooks Koepka.

Thomas havde mulighed for at vinde sæsonens tredje titel, og med trofæet ville følge en sidegevinst i form af verdensranglistens førsteplads.

Koepka spillede turneringen samtidig med, at han forsøgte at implementere nogle svingjusteringer inden næste uges PGA Championship. Den forsvarende mester havde en chance for at vinde sin første sejr i 12 måneder.

Førerbolden med Brendon Todd og Rickie Fowler var ikke en faktor på bagni søndag. Begge raslede ned til en delt 15. plads. Daniel Berger viste sig frem med en flot 65’er for at nå til -10. Den score nåede Tom Lewis også til efter en vild weekend i 61-66. De fik selskab af Phil Mickelson, som gik en bogeyfri runde i -3.

Thomas og Koepka var begge 12 under par efter 15 huller. Thomas var i bold lige foran den forsvarende mester. Begge slog deres drive på 16. i højre, men hvor Thomas slog et layup og kom ind-og-i for birdie med en wedge, løb Koepka ind i en bogey efter at have forsøgt samme model.

Forskellen var dermed på to slag, men der blev holdt liv i turneringen, da Koepka sænkede en birdie fra 12 meter på 17. 

18. hul har vand hele vejen op langs venstre side. Det tog Thomas ud af spil ved at blæse en fairwaykølle dybt i højre. Han fik et godt leje i roughen, men green blev alligevel misset med et krævende indspil til følge. 

Derpå var det Koepkas tur på teestedet. Han tog en aggressiv linje - for aggressiv, skulle det vise sig, for bolden plaskede i vandet en meters penge fra land.

Dermed tilhørte turneringen Thomas. Han slog sit indspil tæt på hullet og prikkede bolden i for en 65’er, -5, en total i -13 og karrierens 13. sejr på PGA Touren.

- Det var en hårdtkæmpet dag, men den betød meget. Sådan som vi gjorde det, vi var fire slag efter ved dagens start. Tidligere har jeg ikke ligefrem spillet godt, når jeg har været bagefter, og det føler jeg, jeg har lært meget af.

Thomas spillede med Phil Mickelson under finalerunden. Mickelson var aldrig nummer ét i verden. Mickelson var i to årtier arbejdsgiver for Jim Mackay. Mackay er for et par uger vikarcaddie for Thomas, så endelig fik han prøvet at gå for en nummer ét på verdensranglisten.

Med en doublebogey på 18. faldt Koepka ned til en delt andenplads med de øvrige spillere i -10. Selvom han ikke vandt, lover det godt for PGA Championship. Der er han også forsvarende mester, og når svingjusteringerne får nogle få dage mere til at sætte sig, kan han være godt på vej mod karrierens femte majorsejr.

Link til resultatet 

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Hvis du oplever at hjemmesiden er langsommere end normalt, tryk HER for at slette alle cookies fra golf.dk