Justin Thomas ny konge af verdensranglisten | Golf.dk
Dustin Johnsons 15 måneder lange ophold på verdensranglistens førsteplads, det femtelængste stræk i historien, sluttede med Justin Thomas' 11. plads i Players Championship.

Foto: Getty Images

Justin Thomas ny konge af verdensranglisten

14/05 - 2018 | Mikkel Ring Christensen

Dustin Johnsons regeringstid på toppen af verdensranglisten endte i spillernes egen turnering efter 64 uger i træk. Fire spillere gik ind til turneringen på TPC Sawgrass med mulighed for at detronisere den 33-årige amerikaner, og det blev det mest oplagte kandidat, som steg helt til tops.

Afhængig af de øvrige resultater havde Justin Thomas mulighed for at misse cuttet og alligevel blive nummer et i uge 19. Han gjorde mere end det. Med en finalerunde i 66 slag spillede den årige fra Alabama sig frem til e delt 11. plads. Det fik han 8,6 point for og løftede sit gennemsnit til 9,18 point. Efter en delt 17. plads er Johnsons gennemsnit 8,93.

Thomas bliver den 21. spiller til at bestige tronen, siden verdensranglisten blev indført for 32 år siden. Point tæller i to år, men de mister værdi som tiden går, så nye resultater vægter højere en gamle.

- Det betyder meget, men det er en placering, jeg vil have i lang tid. Det er ikke noget, jeg bare vil prøve for en stund – at have den en uge og så være væk igen. Ligesom Dustin Johnson har gjort og Tiger gjorde og andre spillere, som har haft førstepladsen i lang tid – det er også et mål for mig i modsætning til bare at nå dertil, sagde Thomas efter Players Championship.

Efter Players Championship i 2016 var han nummer 27 i verden, men mod slutningen samme år begyndte han sin sprint mod toppen. I løbet af de seneste to år har han spillet 51 turneringer. Syv af dem har han vundet, otte gange er han sluttet mellem nummer to og fem, og seks gange har han hentet øvrige top-10 placeringer. 

Fortsætter han i samme gear, skal der noget særligt til, hvis forfølgerne skal vippe ham af pinden igen.

Link til verdensranglisten

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer