Jordan Spieth bedre end nogensinde med putteren | Golf.dk
Torsdag lynede Jordan Spieth med putteren, og på en af sine favoritbaner har han taget det første skridt på vejen mod sin første sejr i 22 måneder.

Foto: Getty Images

Jordan Spieth bedre end nogensinde med putteren

24/05 - 2019 | Mikkel Ring Christensen

På Bethpage blev Jordan Spieth delt nummer tre i sidste uge, hans bedste placering i over et år. Den kom på baggrund af karrierens bedste uge med putteren, og det momentum blev taget med videre til Colonial Country Club, hvor den 25-årige amerikaner både har en sejr og to andenpladser fra tidligere i karrieren.

Turneringen i Fort Worth hedder i år Charles Schwab Challenge, og der ligger Spieth på en delt andenplads efter første runde. Den tidligere nummer ét i verden – denne uges nummer 30 – lavede otte birdies på vej mod en 65'er, -5.

Igen var det putteren, som gjorde den største del at arbejdet. 151 fod trillede Spieth i hul i løbet af torsdagens 18 huller, og det betød, at han slog feltet med 5,4 slag i kategorien Strokes Gaines Putting. Det er den bedste runde med putteren i Spieths karriere.

- Jeg fik en lang i på fjerde hul og en mellemlang på 17., så de to alene var tæt på 90 fod. Alt i alt har jeg haft en rigtig god fornemmelse med putteren. Jeg reddede et par pars tidligt, og det var rigtig vigtigt for min runde, for jeg var ikke helt skarp på de første fire huller, sagde Spieth efter runden.

I -5 ligger texaneren lige med canadiske Roger Sloan, og de har kun et slag frem til førstepladsen. Spieth har ikke vundet i små to år. Tony Finau er gået mere end tre år, siden han hentede karrierens hidtil eneste sejr på PGA Touren.

Det til trods er den 29-årige amerikaner helt fremme som nummer 16 i verden, og måske er han på vej til at rykke endnu nærmere toppen. I hvert fald lagde han ud med en 64'er, som giver ham førstepladsen på Colonial.

Finau ramte kun tre fairways torsdag, og alligevel lavede han kun en enkelt bogey. Torsdag var første gang, Finau gjorde brug af et ”claw grip” på putteren. Det lod til at virke, da han hældte syv birdies i hul.

- Jeg ville prøve noget nyt. Jeg har ikke puttet fantastisk, og når man står over bolden er det vigtigste, om man føler, man vil hole puttet eller ej. Troen er vigtigere end noget andet. Jeg havde brug for at prøve noget nyt. Jeg gav claw grippet en chance i dag, og det virkede, sagde Finau.

Andre af feltets store navne slap mindre heldigt fra første runde. Francesco Molinari er +1 og på 51. pladsen. Bryson DeChambeau er på 66. pladsen i +2. Både Justin Rose og Rickie Fowler er at finde på 95. pladsen i +4, mens Jon Rahm er fem over par og uden for top-100.

Link til stillingen

Deltag i debatten
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer